Sinop'un Tarihi Ünlü Şahsiyetleri Turizm İçin Yürüdü

Sinop'ta, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Sinoplu ünlü şahsiyetlerin kılığına giren tiyatro oyuncularının katıldığı yürüyüşü büyük ilgi gördü.

Vali M. Hakan Güvençer ve Belediye Başkanı Baki Ergül'ün de katıldığı kortej yürüyüşü Sinoplu Filozof Diojen heykeli önünden Belediye Bandosu eşliğinde başlayıp Sakarya Caddesi'nden devam ederek Valilik Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda son buldu. Yürüyüşe Sinop'ta metfun bulunan Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri, Diyojen, Sinoplu Komutan Emir Tayboğa, Sinoplu Kıral Mitridates ve İlk Meclis Başkanı Sinoplu Şerif Bey'i temsil eden özel kostümlü Hayaller Tiyatrosu sanatçıları da katıldı. Ayrıca yürüşüşte yer
alan 'Amazon Kızları' da büyük ilgi gördü. Daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, turizmin insanların psikolojisine, sosyal yaşamına ekonomik görüş ve davranışlarına katkı sağlayan önemli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatarak, turizmin günümüzde bir lüks ve gösteriş tüketimi olmaktan çıktığını ve kitle tüketimi haline geldiğini söyledi. Törene katılan Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Nusret Turan'da turizm haftası etkinliklerinin her yıl olduğu gibi tüm illerde değil, sadece 5 ilde kutlandığını söyledi.
Turan; Sinop, Bursa, Sivas, Mardin ve Muğla illerini kapsayan turizm haftası etkinliklerinin büyük bir coşkuyla kutlandığını kaydetti. Programda son olarak Sinop'ta yaşadıkları bilinen Amazon Kadınları'nı canlandıran dans grubu ilgiyle izlendi. Vali Güvençer program bitiminde Sinop'un ünlü şahsiyetlerini canlandıran tiyatro grubuyla özel ilgilendi. Güvençer sanatçılarla hatıra fotoğraf çektirdi.