Ormancılara Bireysel Ve Kurumsal Yönetim Eğitimi

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ile Tarımsal Kalkınma Vakfı'nın birlikte düzenlediği "Bireysel ve Kurumsal Çağdaş Yönetim ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi" eğitim semineri Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan Beldesi'nde yapılıyor

Ormancılara Bireysel Ve Kurumsal Yönetim Eğitimi
Adana Orman Bölge Müdürlüğü ile Tarımsal Kalkınma Vakfı'nın birlikte düzenlediği "Bireysel ve Kurumsal Çağdaş Yönetim ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi" eğitim semineri Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan Beldesi'nde yapılıyor.
Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Çevre ve Orman Bakanı Danışmanı ve Tarımsal Kalkınma Vakfı Başkanı Yaşar Dostbil, Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam ile Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Sağlam'ın katıldığı eğitim seminerini Prof. Dr. Halil İbrahim Yalım ile Yrd.Doç. Dr. Bedrettin Uluat tarafından veriliyor.
Orman Bölge Müdürlüğünde görevli işletme müdürleri ve müdür yardımcıları, işletme şefleri ile mühendislerin yer aldığı 3 gün sürecek eğitim seminerinde, personelin kişisel performansının geliştirilmesi, iletişim etkinliğinin artırılması ve kurumsallaşma kavramının yerleştirmesi amaçlanıyor.
Seminerin açış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, 171 yıllık bir süreçte kurumsal geleneğini oluşturmuş, ülkemizin orman varlığını içerisinde barındırdığı nüfusla birlikte yöneten bir teşkilatın mensubu olarak yeniliğe ve gelişime her zaman açık olduklarını ifade ederek, "Özellikle son yıllarda teknolojik gelişmelerden azami şekilde faydalanarak donanımımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüzün eğitim prensipleri ve hedefleri doğrultusunda bugün burada aldığımız 'Bireysel ve Kurumsal Çağdaş Yönetim ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi' eğitiminin hem kişisel gelişimimiz hem de kurumsallaşmamız yönünde çok katkısı olacağı kanaatindeyim" dedi.
Tarımsal Kalkınma Vakfı Başkanı Yaşar Dostbil'de konuşmasında; insanın biyolojik olarak üç beş damla kan ve üç beş damla sudan ibaret olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:
"Ama bir başka yönüyle baktığımızda da insan düşünen bir varlık ve yaratılmışların en şereflisidir. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin sürekli kendisini geliştirmesi ve yenilemesidir. Gelişmeye kapanan insan büyümesi duran ağaçlar gibi içten içe çürümeye mahkumdur. Kendimizi yenilemek, gelişen bilgi ve teknolojiye ayak uydurmak mecburiyetindeyiz. Orman Genel Müdürlüğü de mevzuatça kendisine verilen görevi yerine getirirken vatandaşımıza daha etkin ve verimli bir kamu hizmeti sunabilmek amacıyla her kademedeki çalışanlarının eğitimine büyük önem vermekte, en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır."
Seminerde Yrd. Doç. Dr. Bedrettin Uluat, "İnsan ilişkileri, iletişim ve empati, iletişimin önemi, iletişimi kolaylaştıran ve zorlaştıran faktörler, liderlik ve motivasyon, stres yönetimi, stresi yaratan faktörler ve sonuçları, stresle başa çıkma teknikleri"; Prof. Dr. Halil İbrahim Yalım'da "Problem saptama ve çözme teknikleri, misyon, vizyon, kurumsal imaj, zamanlama ve toplantı yönetimi" konularında eğitim veriyor.