Ordu'ya Yeni Kur'an Kursu

Ordu'da mevcut Yatılı Kur'an Kursu'nun yetersiz kalması üzerine hayırsever vatandaşların katkısıyla inşa edilecek olan yeni bir Kur'an kursunun temeli törenle atıldı.

Ordu'ya Yeni Kur'an Kursu
  Akçatepe Mahallesi ' nde 2 bin 480 metrekaresi hayırsever Mustafa Yeşilyurt tarafından hibe edilen , 620 metrekaresi yine aynı şahıstan satın alınan Türkiye Diyanet Vakfı ' na ait toplam 3 bin 100 metrekare arazi üzerinde 5 katlı 100 öğrenci kapasiteli Yatılı Kur ' an Kursu ' nun temeli törenle atıldı . İnşaat sahasında düzenlenen törene Ordu Vali Yardımcısı M . Turan Çuhadar , Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun , Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er , Ordu İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş , İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz , Ordu Müftü Vekili Kemal Menceloğlu , AK Parti Ordu İl Başkanı Av . Oktay Çanak , MHP Ordu İl Başkanı Hazma Aldeniz , BBP Merkez İlçe Başkanı Gökhan Şahin , daire müdürleri ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı . Törene yoğun programları sebebiyle katılamayan Enerji ve Tabii kaynaklar Eski Bakanı M . Hilmi Güler ile AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat kutlama ve tebrik telgrafı gönderdi .

" BİR SEVDAYA KOYULDUK , ALLAH MAHCUP ETMESİN "
Kur ' an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Ordu Müftü Vekili Kemal Menceloğlu , şu anda mevcut Kur ' an Kursu ' nun yetersiz kaldığını , yeni ve modern bir yatılı Kur ' an Kursu inşaatına başladıklarını belirtti . Menceloğlu , " Bir sevdaya koyulduk . Bu konuda halkımızdan , sivil toplum teşkilatlarından tam destek aldık . Biliyoruz ki , Kur ' an-ı Kerim ' Hayırda yarışın ' buyuruyor . Biliyoruz ki hayır defteri kapanmaz . Bu düşüncelerle işe başladık . Allah mahcup etmesin " dedi .
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er ise , birlik beraberlik halinde Kur ' an Kursu inşaatının kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılacağına inandığını söyledi . Er , " Elele verirsek , birlik beraberliğimizi devam ettirirsek , elimizi taşın altına koyarsak burada bir tane değil , daha çok Kur ' an Kursu yapılır ve yapılmalıdır . Fındık mevsimine kadar kaba inşaatı bittiği gibi inşallah önümüzdeki fındık mevsimine kadar tüm çalışma biter ve hizmete girebiliriz " diye konuştu .
Konuşmaların ardından beton makinesinin butonuna basarak temel atıldı . Kaba inşaatı 500 bin liraya mal olması beklenen yeni Kur ' an Kursu ' nda 4-5 kişilik odalar , müstakil WC ve banyolar bulunacak .