Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Subay Alacak Ankara

-HAVA KUVVETLERİ SÖZLEŞMELİ SUBAY ALACAK ANKARA (A.A) - 17.04.2010 - HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI, MUVAZZAF VE SÖZLEŞMELİ SUBAY ALACAK. KOMUTANLIĞIN P

 

-HAVA KUVVETLERİ SÖZLEŞMELİ SUBAY ALACAK

ANKARA ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - Hava Kuvvetleri Komutanlığı , muvazzaf ve sözleşmeli subay alacak .

Komutanlığın personel alımına ilişkin duyurusuna göre , uçak bakım , muharebe , istihkam , piyade , ulaştırma , levazım , ikmal , maliye , personel , uzman tabip ve pratisyen tabip , diş tabibi ve eczacı , mühendis ve öğretmen ihtisasları için istihdam sağlanacak .

Personel ve uzman tabip sınıflarına başvuru yapan adaylar sadece muvazzaf subay ; pratisyen tabip sınıfına başvuru yapan adaylar ise hem sözleşmeli , hem de muvazzaf subay olarak istihdam edilecek . Bayanlar sadece uzman ve pratisyen tabip ile eczacı sınıflarına başvuru yapabilecek .

İhtisas alanlarına göre , adayların mezun olmaları gereken bölümlerin belirtildiği duyuruya göre , başvuru için adaylarda ' T . C . vatandaşı olmak , belirtilen en az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokullardan birini kendi nam ve hesabına bitirmiş olmak ( 22 Ekim 2010 ' a kadar mezun olacakların başvuruları da kabul edilecek ) , düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans öğrenimini yapmış/yapmakta olanlar için 27 ( 1 Nisan 1983 ve daha sonra doğanlar ) , lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için ise 32 ( 01 Nisan 1978 ve daha sonra doğanlar ) yaşından büyük olmamak ' şartları aranıyor .

Adayların , cezaları ertelenmiş , seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş , genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi kanunda belirtilen suçlardan birisinden mahkum olmaması , askerliğini yapmamış veya 1076 Sayılı Kanun hükümlerine göre yedek subay , kısa dönem erbaş olarak askerliğini yapıyor veya terhis edilmiş olmaları gerekiyor .

Başvuruda bulunacak adayların askerlik durumu ile ilgili olarak bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranmamak , hakkında hazırlık soruşturması veya cezaları para cezasına çevrilmiş olsa bile mahkumiyeti olmamak ve hakkında ' Yedek Subay Olamaz ' kararı bulunmaması ; daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından ahlak veya disipline aykırı bir nedenle çıkarılmamış olması ; herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmaması ve askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olması şartları aranıyor .

17 . 04 . 2010 11 : 35 : 56