Fedaş, Şebeke Yenileme Çalışması Yapacak

Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ), 2010 yılında il merkezi ile bazı ilçelerde şebeke yenileme ve yer altına alma çalışması yapacak.

  FEDAŞ Müdürü Mehmet Aktaş , şebeke yenileme çalışmalarında şehir merkezinde Rızaiye Mahallesi ' nde sistemin yer altına alınması çalışmalarının devam ettiğini , bu çalışmaların iki aya kadar tamamlanacağını söyledi . Yıl içerisinde , yapılan planlama kapsamında Rüstempaşa ve Abdullahpaşa mahallelerinin yerleşime açılan yeni bölgelerinde , Ataşehir Mahallesi ile Palu , Maden-Gezin ve Sivrice ilçelerinde şebeke yenileme ve yeni şebeke çekilmesi çalışmalarının yapılacağını belirten Aktaş şunları söyledi :
" Yaptığımız planlama kapsamında çalışmalarımızı sürdüreceğiz . Ancak bilindiği gibi yapılan özelleştirme ihalesinde Aksa FEDAŞ ' ı aldı . Bu firmanın ihale sonrası yapılan çalışmaları tamamlamasının ve buraya gelmesinin ardından neler olacak bilemeyiz . Biz çalışmalarımızı hiçbir sıkıntı yaşamadan devam ettiriyoruz . Rızaiye Mahallesi ' nde elektrik şebekesinin yer altına alınmasıyla dar olan sokaklardan havai hat olarak geçen elektrik tellerinin yaratabileceği olumsuzlukların önüne geçilecek , vatandaşın can ve
mal güvenliği arttırılmış olacak . Bu sistemi kentin diğer mahallelerine de götürmeyi planlıyoruz " dedi .
Elazığ ' ın elektrik kayıp kaçak oranında Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Aktaş , " Yaptığımız çalışmalar sonucunda kayıp kaçak oranı yüzde 10 seviyesine inmiş durumda . Bu rakamın yaklaşık yüzde 6 . 5-7 ' lik oranı kayboluyor . Bu da ilimizde kaçak elektrik oranının yüzde 3 seviyesinde olduğunu gösteriyor . Tabii ki bu konuda mücadelemizi 2010 yılında da devam ettireceğiz " diye konuştu .