Şahin İlköğretim Okulu Öğrencilerine Yelken Kursu Verilecek

Sakarya Yelken Kulübü ile Özel Şahin İlköğretim Okulu Şahin Gençlik ve Spor Kulübü arasında yapılan işbirliği ile yelken sporunu öğrenmek isteyen öğrencilere 20 saatlik uygulamalı bir Temel Yelken Eğitimi kursu verilecek

  Sakarya Yelken Kulübü ile Özel Şahin İlköğretim Okulu Şahin Gençlik ve Spor Kulübü arasında yapılan işbirliği ile yelken sporunu öğrenmek isteyen öğrencilere 20 saatlik uygulamalı bir Temel Yelken Eğitimi kursu verilecek .
Yelken sporunu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla Sakarya Yelken Kulübü antrenörleri tarafından öğrencilere verilecek kurslarda başarılı olanlar daha sonra yaş gruplarına bağlı olarak Optimist , Laser ve Pirat sınıflarında İleri Yelken Eğitimi alabilecek . Kurslar , Sapanca Gölü kıyısında Aşağıdereköy mevkiinde bulunan tesislerde ( eski Metin Restoran ) verilecek . kurs takvimi başvurulara göre ayrıca belirlenecek .
Yelken sporu ile öğrencileri tanıştırmak amacıyla Şahin Okulları ' nda yapılan ön tanıtımda konuşan Sakarya Yelken Kulübü Başkanı Önol Taşöz , Sakarya ilinin eşsiz güzelliklere sahip olan doğal yapısının su sporları konusunda büyük imkanlar sunduğunu , ancak bugüne kadar Sakaryalıların bu imkanlardan yeterince faydalanamadıklarına dikkat çekti . Taşöz , Sakarya Yelken Kulübü olarak amaçlarının , doğal bir içme suyu havzası da olan Sapanca Gölü ' nü çevreci bir anlayışla ve doğal yapıya uygun yaklaşımlarla su sporlarında etkin kılmak olduğunu , bu nedenle seçilen pilot okullara yönelik olarak öncelikle Yelken ve Deniz İzciliğini kapsayan bir eğitim programını yaşama geçirmek istediklerini kaydetti .
Şahin Gençlik ve Spor Kulübü adına konuşan Orhan Taymaz ' da ülke çapında tanınmış bir İzci Grubuna sahip olduklarını ayrıca Hentbol ve Satranç branşlarında da ülke genelinde çeşitli başarılar elde ettiklerini belirterek , Yelken ve Deniz İzciliği branşlarındaki çalışmalara Sakaryalılardan büyük ilgi göstermelerini beklediğini ve Sakarya için oldukça yeni sayılabilecek olan su sporlarının geliştirilmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi .