Cannes Film Festivali'nin programı belli oldu

Bugün Paris'te düzenlenen basın toplantısıyla63. Cannes Film Festivali'nin programı ve Altın Palmiye için yarışacak filmlerle ilgili açıklama yapıldı.

Cannes Film Festivali'nin programı belli oldu
  AFP , Reuters ve AP gibi bazı haber ajansları , festival sırasındaki basın toplantıları ile festival sarayına yıldızların girişi sırasında yapılacak gö ; rü ; ntü ; ç ; ekimlerine sınırlama getirilmesini protesto etmek iç ; in bugü ; nkü ; toplantıya katılmadı .
Festival yö ; netimi , yayın haklarını alan ' Canal plus ' ve gö ; rü ; ntü ; leri internet ile cep telefonu ü ; zerinden dağıtma hakkını alan Orange firmasıyla yapılan anlaşmayı gerekç ; e gö ; stererek , bu yılki festivalde gö ; rsel medyaya bazı sınırlamalar getirmişti .
12-23 Mayıs 2010 tarihlerinde dü ; zenlenecek olan yarışmanın jü ; ri başkanlığını , bu yıl Amerikalı Tim Burton yapacak . Festival Ridley Scott ' un yö ; nettiği , Russel Crowe ' un başrolde oynadığı ' Robin des Bois ' isimli filmin gö ; sterimiyle başlayacak . Festivalin aç ; ılışında Kristin Scott Thomas sunuculuğu ü ; stlenecek .
Tim Burton dışında , İranlı yö ; netmen Cafer Panahi , İtalyan sinemacı Alberto Barbera , İngiliz oyuncu Kate Beckinsale , Fransız sinemacı Emmanuel Carrere ile Benicio Del Toro , Victor Erice ve Vittoria Mezzogiorno jü ; ride yer alan isimler olacak .
Altın Palmiye iç ; in şu filmler yarışacak :
- ' Robin des bois ' Ridley Scott
- ' Tourné ; e ' Matthieu Amalric
- ' Hors la loi ' Rachid Bouchared
- ' Biutiful ' Alejandro Gonzalez Inarittu
- ' Un homme qui crie ' Mahamat Salih Harun
- ' Outrage ' Takeshi Kitano
- ' Copie conforme ' Abbas Kiarostami
- ' You My Joy ' Sergey Loznitsa
- ' La Nostra Vita ' Daniele Luchetti
- ' La Princesse de Montpensier ' Bertrand Tavernier
- ' Poetry ' Lee Chang-Dong
- ' Des hommes et des dieux ' Xavier Beauvois
- ' Another Year ' Mike Leigh
- ' Fair Game ' Doug Liman
- ' Nostalgie de lumiè ; re ' Patricio Guzman
- ' Soleil Trompeur ' Nikita Nikhalkov