Zamanla Yarışan Belediye Başkanları, Vatandaşın Derdini Facebook Üzerinden Çözüyor

Bursa'da belediye başkanları vatandaşların dertlerini facebook üzerinden çözüyor

Bursa'da belediye başkanları vatandaşların dertlerini facebook üzerinden çözüyor. Büyükşehir, Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer Belediye Başkanları adına açılmış sosyal paylaşım sitesine ulaşan vatandaşlar dertlerini aktarıp çözüm bekliyor. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 700 bin nüfuslu ilçede hizmet götürebilmek için zamanın yetmediğini belirterek, "Gece yarısı evime geldiğimde mesajlarıma bakıp çözüm üretmeye çalışıyorum. Yüzlerce mesajdan önemsediklerimizi yüz yüze görüşerek
halletmeye çalışıyoruz" dedi.
Sosyal paylaşım sitesi 'facebook'u keşfeden belediye başkanları, vatandaşlarla bire bir temas kurup buradan mesajlarını veriyor, sorunlara çözüm üretmeye çalışıyor. Sıkıntılarını başkanlara aktaran vatandaşların bir kısmının derdi bu yöntemle çözülüyor. Bursa'da Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, facebook sayfasını kendisi kontrol edip mesajlaşmaları bizzat yürütüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına bir üyelik, 3 de grup sayfası bulunuyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'in de hem kendi hem de grup sayfaları var.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, çağın teknolojisinden yararlandığını belirterek, "Yıldırım 700 bin nüfuslu bir ilçe. Elbetteki bu nüfusa hizmet götürebilmek için zaman yetmiyor. Sabah gün ışımasıyla başlayan koşumuz gece yarısına kadar sürüyor. Zaman buldukça evde geceleri de facebok'ta bize ulaşan vatandaşlarımızın dertleriyle hemhal oluyoruz. Yüzlerce not düşülüyor, bunlar içinde çok önemsediğimiz konuları bizzat görüşerek çözüm buluyoruz. Çözemediğimiz
konular da oluyor. O durumlarda da üzülüyoruz. Hiç olmazsa dinleyip ilgilendiğimiz konular vatandaşı teselli ve mutlu ediyor. Ama sıkıntıları büyük ölçüde çözüyoruz. Gerek sevgi market, gerekse sosyal dayanışma vakfı dertlilerin derdine derman oluyor. Bu da bize mutluluk veriyor" diye konuştu.