Rusya'daki uçak kazasının ardından Medvedev ve Putin biraraya geldi

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ve Polonyalı üst düzey yetkililerin hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin acil olarak biraraya geldi

Rusya'daki uçak kazasının ardından Medvedev ve Putin biraraya geldi
Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ve Polonyalı üst düzey yetkililerin hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin acil olarak biraraya geldi.
Moskova yakınlarında bulunan Gorki Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda biraraya gelen Medvedev ve Putin, meydana gelen uçak kazası hakkında durum derlendirmesi yaptı. Medvedev, Polonya Cumhurbaşkanı Kaczynski'nin de bulunduğu Smolensk bölgesinde düşen uçakla ilgili Başbakan Putin'in önderliğinde bir soruşturma komisyonu kurulmasını emrettiğini söyledi. Medvedev, "Bugün korkunç bir trajediye şahit olduk" dedi. Soruşturma Komisyonu, Başsavcının Ofisi ve soruşturmayı yürüten diğer özel servislere talimatlar verdiğini de söyleyen Medvedev, soruşturmanın Polonyalı yetkililerle işbirliği halinde yürütüleceğini belirtti.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin ise, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına Moskovalı yetkililerin yardımcı olacağını söyledi. Hayatını kaybedenlerin cesetlerinin teşhis için Moskova'ya getirileceğini de söyleyen Putin, Moskova Belediyesi'nin kriz merkezi oluşturduğunu belirtti. Putin ayrıca, Rusya'ya gelmek isteyen Polonyalı vatandaşların vize işlemlerinde Dışişleri Bakanlığı'nın hiçbir bürokratik zorluk çıkarmayacağını sözlerine ekledi.
Medvedev ve Putin, daha sonra bir kiliseye giderek uçak kazasında hayatını kaybedenlerin anısına mum yakıp saygı duruşunda bulundular.