Suşehri'ne Tarım Meslek Lisesi Müjdesi

Sivas'ın Suşehri İlçesinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi senatosundan çıkan Sağlık Yüksek Okul müjdesinin ardından ikinci müjde Kaymakam Yusuf Özdemir tarafından verildi.

Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler Suşehri'ne ikinci müjdeyi vererek Tarım Meslek Lisesi'nin ilçeye kazandırıldığını bildirdi.
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir "Suşehri eğitim alanında her geçen gün yeni bir ivme kazanmakta bu yıl altın çağımızı yaşıyoruz. Bu doğrultuda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Senatosundan çıkan Sağlık Yüksek Okulu'nun ardından büyük uğraşlar verdiğimiz Tarım Meslek Lisemizde Bakanlıktan çıktı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız ortak çalışma sonucu Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Genel Müdürlüğüne bağlı bir görevli ilçemize gelerek talebimiz doğrultusunda incelemelerde bulunmuştur. Bizimde Ankara'da yapmış olduğumuz girişimler neticelerini vermiştir. İlk planda 60 erkek öğrencinin 2010 - 2011 Eğitim öğretim yılında Suşehri'nde eğitimlerine başlayacaklar. Tarım Meslek lisemizin uygulama alanı olarak da İlçe Tarım Müdürlüğü fidanlığı belirlenmiştir. Tarım Meslek Lisemizin okul binası yapılana kadar öğrenciler eğitimlerini geçici olarak Kemalpaşa Mahallemizde bulunan Eski Kemalpaşa İlköğretim Okulu binasında sürdürecekler. Tarım Meslek Lisemizin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler yaptığı açıklamada "Suşehri Kaymakamımız Yusuf Özdemir ile ilçemize kazandırılması için büyük uğraşlar verdiğimiz ve bizleri mutlu eden sonuç elimize ulaştı. Bu doğrultuda tamamı ilçe dışından gelecek öğrencilerin eğitim göreceği Tarım Meslek Lisemiz ilçemize kazandırılmıştır. Eğitimde hedeflediğimiz en yüksek seviyeye ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.Tarım Meslek Lisesi ilçemize hayırlı olsun"dedi.