Thk Yozgat'ta 'Genç Kanatlar Topluluğu' Oluşturacak

Türk Hava Kurumu (THK), Yozgat'ta havacılık aktivitelerinin geliştirilmesi amacıyla okullarda öğrencilere planör ve model uçak kursları hakkında slaytlarla bilgi verdi.

Thk Yozgat'ta 'Genç Kanatlar Topluluğu' Oluşturacak
Yozgat Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine düzenlenecek kurslar hakkında bilgi veren THK, Türk Kuşu Personelinden Planör Uçuş Öğretmeni Halil Ulum, lise ve ilköğretim okullarında THK'unun faaliyetlerini anlatmak ve havacılık aktiviteleriyle ilgili açılan kurslara katılım için öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Yozgat'a geldiklerini belirterek, "THK yeni bir proje üreterek 'Genç Kanatlar' adı altında bir topluluklar oluşturuyor. Amacımız Yozgat'ta da bu topluluğu oluşturmak ve THK'nın ücretsiz kurslarına Yozgat'taki gençleri katmaktır" dedi. Ankara, İzmir ve Eskişehir olmak üzere üç ayrı eğitim merkezlerinin bulunduğunu ifade eden Ulum, "İleriki dönemlerde birkaç tane daha eğitim merkezi açılacak, faaliyetlerimizi de oraya yayacağız. Yaz döneminde Eskişehir'deki eğitim merkezinde model uçak ve planör kursları başlayacak. Yozgat'ta bu kurslarla ilgili olarak 10 okul ve polis meslek yüksek okulundaki öğrencilerimize bilgi vereceğiz. Ayrıca üniversitede bir havacılık topluluğu oluşturacağız" diye konuştu.
Model Uçak Öğretmeni Mehmet Arslan'da, daha önce Yozgat'ta yamaç paraşütü için inceleme yapılmış ve gayet uygun yerlerin tespit edildiğini belirterek, "İmkanlar çerçevesinde burada bir oluşum başladığında ve bir aktivite olduğunda Çeşka Kalesinde yamaç paraşütü ile ilgili kurslar düzenlenebilir. Bu konuda THK Yozgat Şubesinde 2 paraşütümüz var. Bunların harekete geçe bilmesi için organize bir topluluk olması gerekir. Havacılık aktiviteleriyle ilgili açılan kurslara Yozgat'tan gelen öğrenci sayısının çok az olmasından dolayı, bu gün burada çalışmayı yapıyoruz. Yozgatlı gençlerimizin de bu kurslardan faydalanmasını istiyoruz" dedi.
THK Yozgat Şube Başkanı Osman Yılmazer'de havacılıkla ilgili aktivitelerin Yozgat'ta da yapılması konusunda THK'den teknik heyetler talep ettiklerini ifade ederek, "Gelen heyet Çeşka Kalesi'de yamaç paraşütü, yelken kanat, balon uçuşlarına uygun olduğunu belirledi. Ayrıca, Sorgun ilçemizde, Ayrıdam ve Küçükköhne Köyü, mera alanları ile Yazılıtaş Köyünün mera alanlarında, bulut hareketi ve daimi rüzgar olarak uçuşa elverişli olduğu tespit edildi. Bununla ilgili raporlar hazırlanarak valiliğimize teslim ettik. Bu alanlar THK'una kullanım amacıyla devredildiği taktirde, imkanlarımız ölçüsünde buralarda kurslar açmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.