Günümüzde Tek Yabancı Dil Bilmek Yetmiyor

Elbim Meslek Kurslarında Yabancı Dil Öğretmenliği yapan, Derya Uygurlu, Hatice Deprem ve Mustafa Yıldırım, ikinci bir yabancı dil bilmenin önemli olduğunu söyledi.

Fransızca Öğretmeni Duygu Uygurlu, "Gelişen Dünya şartlarında, ikinci, üçüncü dillere hem ticari anlamda hem de eğitim anlamında ihtiyaçlar oluşmaya başladı. Bu dillerin başında İngilizce, ikinci Almanca, üçüncü sırada da Fransızca gelmektedir. Bulunduğumuz bölge olan Gaziantep'te de Rusça ve Arapça da, öğrenilen ikinci yabancı diller sıralamasına girmektedir. İkinci ve üçüncü yabancı dil bilen kişilerin iş bulmada çok büyük avantaj elde edecekleri, bu nedenle ikinci, üçüncü yabancı dil bilmek önemli bir
konudur" dedi.
"Günümüzde İngilizce bilmenin yeterli olmadığını düşünüyorum" diyen İngilizce öğretmeni Hatice Depreme ise, "Bunun yanında Almanca ve Fransızca öğrenmenin de gerekliliğini savunuyorum. İkinci üçüncü diller mutlaka kişilere verilmelidir. Eğer kişiler nitelik kazanmak istiyorlarsa bu alanlara da yönelmelidirler" diye konuştu.
Dış Ticaret Öğretmeni Mustafa Yıldırım da, "İngilizcenin yanında ekstra diller de bilmemiz gerekir. Bu sadece ticaret alanında değil normal şartlarda gereklidir diye düşünüyorum. Biz yabancı bir ülkeye gittiğimizde nasıl bizim dili konuşan birisini gördüğümüzde mutlu oluyorsak, o ülkenin insanları da kendi dilini konuşan insanlara mutlaka sempati duyacaklardır" şeklinde konuştu.