Gaziantep'te 'Toplumsal Duyarlılık Projesi' Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi arasında imzalanan protokolle 'Toplumsal Duyarlılık Projesi' başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, İl Özer İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, üniversiteden akademik ve idari personel ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile gönüllü eğiticiler ve öğrenciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, göreve geldiklerin günden itibaren kurumsallaşma adına çok mesafe kat ettiklerini belirterek, "Ufkumuzu genişletip AB projeleriyle şehrimizin vizyonunu artırma noktasında önemli mesafe aldık. İşte böyle bir toplantı için bir arada bulunuyoruz. Projeyi Gaziantep Üniversitesi ile yapmak ayrı bir gurur oldu. Çünkü şehrimizde 17 binin üzerinde üniversite öğrencisi var. Ayrıca 2 özel üniversite daha açıldı. Bu
üniversitelerin Gaziantep'i bir eğitim merkezi yapma noktasında bize çok fazla katkıda bulunacağını düşünüyorum. Üniversitelerin açılması şehrimizin kültürel potansiyeli açısından da son derece önemli. İşte bu çerçevede Gaziantep Üniversitesi ile SOEDS kapsamında sosyal sorumluluk projesine imza atıyoruz" dedi.
Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul da, 2008-2009 döneminde Gaziantep'te toplam 37 SODES projesinin kabul edildiğini ve bu projeler için 2 milyon 910 bin TL ödenek ayrıldığını kaydederek, "Bu projelerden 35'i tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi de bu dönemde Çocuk Filmleri Şenliği projesini yürüttü. Bu projeyle ilçelerde hayatında hiç sinemaya ve tiyatroya gitmeyen toplam 20 bin öğrenci sinema ve tiyatro ile tanıştı. Şimdi başka bir proje daha hayata geçiriliyor. Kültür Karıncaları projesiyle,
zengin kültürel ve tarihi mirasımız gençlerimize tanıtılacak ve korunması sağlanacak. Ayrıca Sağlıklı Gelecek Spor ile Gelecek projesiyle de gençlerimiz spora yönlendirilecek. Gençlerimize spor yaptırmazsak, başkalarının onlara neler yaptıracağını biliyoruz. Bu konuda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da Diyarbakır'da görüşlerini dile getirmişti. Onun için bu projeler önemli, Gaziantep Valiliği SODES Birimi olarak da her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Projelere emeği geçen
herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, üniversitelerin birer eğitim yuvası olmaları yanında toplumun gelişmesine katkıda bulunmaları gerektiğini ifade etti.
Protokolün konuşmasının ardından projeye katılan gönüllü eğiticiler ve öğrenciler de görüşlerini dile getirdiler.
Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Toplumsal Duyarlılık Projesi" protokolünü imzaladı.