Eski Köy Hizmetleri Müdürlüğü Yerinin Kiralanması

Van Ekonomi Konseyi, eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü yeri ile ilgili Vali Münir Karaloğlu ile yaptıkları ziyaret sonrası yapılan basın açıklamasında görüşlerinin yer almadığını, bu durumun yeni bir tartışma ve soru işaretlerine neden olduğunu açıkladı

Van Ekonomi Konseyi, eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü yeri ile ilgili Vali Münir Karaloğlu ile yaptıkları ziyaret sonrası yapılan basın açıklamasında görüşlerinin yer almadığını, bu durumun yeni bir tartışma ve soru işaretlerine neden olduğunu açıkladı.
Konsey adına yapılan açıklamada, kamuoyunda sıkça tartışılmakta olan Eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü yerinin bir firmaya 49 yıllığına intifa hakkının verilmesiyle ilgili, konunun istişaresi ve açıklığa kavuşması babında valilik makamından randevu talebinde bulunulduğu belirtildi. Randevunun verilmesi üzerine 25 Şubat 2010 günü, hazır bulunan konsey üyelerinin Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret ettiği anlatılan açıklamada "Söz konusu görüşmeye, konseyimizden bağımsız olarak gazeteci Ferit Hayva bizzat valilik makamınca özel olarak davet edilmiştir. Mesele üzerinde iki saati aşkın bir süre konuşulmuş fakat toplantı sonrasında Van Valiliği tarafından basına verilen bildiride konsey üyelerinin görüşlerinin yer almadığı görülmüş, bu durum kamuoyunda yeni bir tartışma ve soru işaretlerine neden olmuştur" denildi.
Bu yüzden konuyla ilgili bir açıklama yapma gereği görüldüğü belirtilen açıklamada, daha sonra şöyle denildi:
"Söz konusu toplantıda, konsey üyelerince münferiden ve farklı bakış açılarıyla, işin nihayeti, hukuki boyutu, kiralama işleminin yapılış süreci, yöntemi ve işin muhteviyatı üzerinde olumlu ve olumsuz çeşitli görüşler dile getirilmiştir. Ayrıca Van kamuoyunda cevap bekleyen bazı sorular dile getirilmiş, çeşitli alternatifler üzerinde konuşulmuştur. Hatta görüşmede, ekonomi konseyi üyelerimizden biri, söz konusu şirketin aldığı kiralama şartlarının iki katı şartlarda bu işi yapmaya hazır olduğunu ifade ederek meseleye alternatif ve farklı bir boyut kazandırmıştır."