Bursalılar Denizin Farkına Varacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik ve Mudanya'da deniz turizminin bugüne kadar ihmal edildiğini, bu açığın kapatılması için çalıştıklarını söyledi.

Bursalılar Denizin Farkına Varacak
Altepe, Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solakozlu ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde, deniz turizmine yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yaz başlatılan körfez turlarının Bursalıların denizle buluşması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Altepe, mayıs ayında turların yeniden başlayacağını belirtti.
Deniz turizminin geliştirilmesi için Gemlik'ten Mudanya'ya kadar tüm sahil şeridinde önemli çalışmalar yapılacağını dile getiren Başkan Altepe, "Bursa'da yaşayan insanlar denizin farkında değil. Bunun için öncelikle sahillerimizi daha cazip hale getirmeliyiz. Narlı'da atıl vaziyette duran bir tesisi belediye olarak aldık. Burasının düzenleyeceğiz. Bunun yanında Burgaz, Kurşunlu, Yıldıztepe, Gemlik ve Mudanya'nın sahil şeridinde düzenleme çalışmalarını da başlatıyoruz. Maksadımız Bursalıların denizin farkına varmasını sağlamak" diye konuştu.
Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solakozlu da, deniz sevdalıları olarak bu alandaki her yatırıma destek vereceklerini belirtti. Geçen yaz hayata geçirilen körfez turlarının insanlara deniz sevgisi aşılamak açısından büyük önem taşıdığını belirten Solakozlu, tekne sahipleri olarak barınakların daha temiz ve güvenli hale getirilmesini istedi. Belediyenin marina yapma konusunda bir projesi olması halinde gerekli tüm teknik desteği vereceklerini belirten Solakozlu, özellikle çocuk ve yetişkinlerin eğitilmesi konusunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.
Altepe de, tekne barınaklarının ve sahillerin yeniden düzenlenmesi konusunda gerekli çalışmaların kısa zamanda hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.