Öğrenciler Şırnak Üniversitesi'nin Adını Değiştirmek İçin İmza Kampanyası Başlattı

Şırnak Üniversitesi'nde eğitimlerini sürdüren bir grup öğrenci üniversitenin adının Şırnak'ın eski adı olan 'Şehri-Nuh' olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Bir hafta sürecek olan kampanyanın ilk gününde esnafı dolaşan öğrenciler ikinci gün ise Cumhuriyet Meydanı'nda imza standı kurdular. Şırnaklıların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve şimdiye kadar 2 bin 500'ün üzerinde imza toplayan öğrenciler topladıkları imzaları TBMM'ye göndereceklerini söylediler.
İmza kampanyasını düzenleyen Şırnak Üniversitesi öğrencisi Vedat Aslan, "Üniversitenin isminin değiştirilmesi fikri öğrenciler arasında ortak kararla çıktı. Burada oluşan belli kalıplar var. Bu kalıpları yıkmak için bu kampanyaya başladık. Kampanyamız Cuma günü başladı ve önümüzdeki haftaya kadar devam edecek. Cumartesi günü esnafı dolaştık ve görüşlerini aldık. Şırnak halkının desteklerini bekliyoruz. Şu an 2 bin 500'e yakın imza topladık" diye konuştu.
Bir diğer öğrenci Şehmus Yılmaz ise, "Şırnak Üniversitesi'nin ismini Şehr-i Nuh olarak değiştirmek istiyoruz. Bu kampanyaya arkadaşlarımızla yaptığımız anket sonucu vardık. Anketimizde Şehr-i Nuh ismi öne çıktı. İlgi beklenenin üzerinde ve şu ana kadar 2 bin 500 imza topladık" dedi.
Öğrencilerden Sezai Gümüş de, "Türkiye toplumunda Şırnak dendiği zaman sanki bir iticilik oluşuyor. Şırnak ismini daha sevimli hale getirmek için ve daha fazla öğrenci çekebilmek için bu kampanyayı başlatmış bulunmaktayız. Bu kararı alırken tabana kulak verdik. Bir şehre ne kadar çok öğrenci gelirse o kadar çok gelişir ve o şehrin kültürü, sanatı gelişir. Biz bu anlayış ile önce isim değişikliğine önem verdik. Çünkü öğrenciler tercihlerinden önce üniversitenin ismine bakarlar. İsmi ne kadar çekici olursa
o kadar fazla ilgi olur. Halktan gayet olumlu tepkiler alıyoruz. Hedefimiz 5 binin üzerinde imza toplamak. Bu imzaları Meclis'e (TBMM) sunacağız. Daha sonra Bakanlar Kurulu'nda isim değişikliğine gidilirse amacımıza ulaşmış olacağız" şeklinde konuştu.
Sabriye Levent ise "Bir yerlerden başlamak gerekiyor. Şırnak'ın kötü gidişatına bir dur demek gerekiyor. Ülkenin her tarafını çok seviyoruz, Şırnak'ı da çok seviyoruz ve kaderini değiştirmek gerekiyor. İsteyen herkes destek verir, istemeyen de eleştirir. Biz sonuna kadar götüreceğiz" ifadelerini kullandı.
İmza kampanyasına destek veren Polat Birlik isimli vatandaş, "Biz Şırnaklı gençler olarak bu kampanyaya destek çıkmalıyız. Bütün Şırnaklıların destek vermesini bekliyoruz. Üniversiteli öğrencilerimize de bu konuda çok teşekkür ediyoruz. İnşallah başarılı olurlar ve üniversitemizin ismi Şehr-i Nuh olarak değişir" dedi.
Kasım Kadırhan ise, "Çok güzel bir kampanya ve destekliyoruz. Çok güzel bir etkinlik gerçekleştiriyorlar. Şırnak'ın esas ismi Şehr-i Nuh'tur. Üniversitemizin de bu ismi bulması herkese sevinç yaşatacaktır" diye konuştu.