Meral Akşener'den Nişanlılara Dünya Kadınlar Günü Sürprizi

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Denizli'de sokağa çıkarak kadınlara karanfil verirken, nişanlı bir çifte sürpriz yaptı.

Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansın ardından Gazi Bulvarı üzerinde bulunan MHP İl Teşkilatı'na geçen TBMM Başkanvekili Meral Akşener, daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sokağa inerek kadınlara karanfil dağıttı. Karanfil dağıtmaya başlarken ilk olarak Selin ve Mete isimli nişanlı bir çiftle karşılaşan Meral Akşener, Selin'e karanfili verdikten sonra Mete isimli gence dönerek, "Onun haklarına saygı gösterecek misin" diye sordu. Gencin evet cevabı üzerine, "Söz verdi"

diyerek çifte mutluluklar diledi. Meclis başkanvekilinin elinden karanfil almasının heyecanını yaşayan genç kız büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, Mete isimli genç, "Nişanlımın bugün olduğu gibi her türlü hakkını koruyacağım sözünü verdim. İlk günkü gibi yanında olup destek vereceğim. Bu sözü meclis başkanına verdim ve büyük sorumluluk aldım" dedi.
Meral Akşener daha sonra başka bir bayana karanfil verdi ve onunla kucaklaştı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların haklarının korunması için kutlandığını ifade eden Meral Akşener, "Kadınlarla ilgili bu günler, onların hakların korunması ile ilgili" dedi.
Kendisini takip eden basın mensuplarının hepsinin erkek olmasına da değinen Akşener, "Burada hepiniz erkeksiniz. Ama birer annenin çocuklarısınız. İnşallah hepinizin kız çocuğu olur. Toplumun yarısının kadın yarısı erkek olmadığı sürece, birbirine eşit olmadığı taktirde, eşit iş, eşit ücret, eşit fırsat yakalamadığı sürece Türkiye ve hiçbir ülke bir yere varamaz. 8 Mart'ın anlamı da bu" dedi.

Mecliste kadın olmaktan hiç müşteki olmadığını ifade eden Akşener, "Diğer meslek dallarına göre, cinsiyetinizden dolayı fazla problemle karşılaşmıyorsunuz. Diğer mesleklerde bu var. Ama siyasette erkek gibi kadın olma eleştirileri geliyor. Politika yapıldığında cinsiyetiniz ortadan kalkıyor. Kadın olarak cinsiyetinizin altını çizerek politika yapıyorsunuz. Bu da zor bir durum" diye konuştu.