Manisa Şehir Tiyatrosu Yeni Sezonda Yine Dopdolu

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezon oyunlarıyla Manisalılara verdiği sanat hizmetini hızlandırdı

Manisa Şehir Tiyatrosu Yeni Sezonda Yine Dopdolu
Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezon oyunlarıyla Manisalılara verdiği sanat hizmetini hızlandırdı. Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, yeni sezonda Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun yine sanata doyuracağını söyledi.
Manisa'daki sanat etkinliklerine lokomotif olan Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, konuk tiyatroları ve yeni oyunlarıyla izleyicilerine sanat dolu günler yaşatmaya başladı. Çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 2010 sezonu kapsamında ilk repertuar oyunu olan 'Koca Bir Yalan' ile perdelerini araladığını hatırlatan Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, belediyenin sanat etkinliklerinin arttığına dikkat çekti. Şengöz; "Çok yoğun ilgi gören bu oyun, haftalarca salon kapasitesinin üzerinde seyirci ile sahnelendi. Gişeye gelen biletler 1 saat içerisinde tükenerek bugüne kadar sahnelenen oyunların önüne geçmiş ve bir ilke imza atmıştır. Mayıs ayına kadar devam edecek olan 'Koca Bir Yalan' adlı oyunumuz sizlerin yoğun talebine karşılık verebilmek için her Cuma ve Cumartesi günü Saat: 20.30'da ücretsiz olarak Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenmeye devam edecektir. Manisa Belediyesi'nin her yıl düzenlediği ve bu yıl 470.si kutlanacak olan 'Mesir Şenlikleri' programında Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ortak olarak hazırladığı 'Sarıkamış'tan Çanakkale'ye' adlı oyunumuz ilk olarak 27 Mart 'Dünya Tiyatrolar Günü' özel gösterimi ile Saat: 14.00'da Manisa halkı ile buluşacak. Bu oyun için Azerbaycan'dan gelecek olan sanatçılar ve Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun ekibi, sizlere kardeşliğin ve sanatın nasıl ortak paydada birleştiğini kanıtlayacak." dedi.
Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun minik seyircilerini de unutmadığını belirten Şengöz, "Haluk Işık'ın yazdığı, Kaan Şensoy'un yönettiği 'Kurşun Askerin Utancı' adlı oyun, 6 Mart 2010 Cumartesi günü Saat: 13.00'te, ücretsiz olarak Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 2010 sezonundaki ilk çocuk oyunu olarak küçük sanatseverlerin karşısına çıktı. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün verdiği destek ve cesaretle sanat bayrağını Manisa'mıza yakışır bir şekilde nesilden nesile aktarabilmek ve memleketimizden genç sanatçılar çıkartarak bu haklı gururla övünebilmek için, Manisa için, sanat için, sanatçı için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmeye devam edeceğiz. Adaletli, ahlaklı, dürüst çizgimizden hiç sapmadan Manisa'nın da 'Kültür ve Sanat Şehri' olması yolundaki çabalarında ön saflarda durarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için bıkmadan, usanmadan, profesyonelce çalışacağız. Bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e, başkan yardımcılarımıza ve emeği geçen tüm belediye mensuplarına oyunlarımıza gösterdikleri yoğun ilgi ve alkışları için de Manisa halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.