Bdp Gaziantep İl Teşkilatı 1. Olağan Kongresi Yapıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gaziantep İl Teşkilatı 1. Olağan Kongresi yapıldı.

Düztepe Mahallesi bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye BDP Gaziantep İl yöneticileri, meclis üyeleri, kadın, çocuk ve gençlerden oluşan çok sayıda partili katıldı.
Türk bayrağı ve BDP bayrağının yan yana asıldığı kongrede İstiklal Marşı'nın okunmaması ve Kürtçe ve Türkçe sloganlar atılması dikkat çekti. Kongrede BDP'nin mevcut İl Başkanı Ayhan Haykır'ın konuşma yaptığı sırada kısa süreli elektrik kesildi. Elektriğin gelmesinin ardından Haykır, Belçika'nın Roj Tv'ye yaptığı baskını barbarca bir saldırı ve olarak nitelendirerek, "Oradaki çok değerli arkadaşlarımızı gözaltına alıp tutuklamalarından dolayı onları şiddetle kınıyoruz'' dedi.
Hukuk kurallarının ayaklar altına alındığını haklın iradesiyle seçilen belediye başkanları ve üyelerinin yaka paça gözaltına alınarak tutuklandığını belirten Haykır, "Bunu da burada kınıyoruz şiddetle kınıyoruz'' diye konuştu.
Konuşmaların kongreye tek aday olarak giren Bedran Fermanoğlu, delegelerin tamamını alarak BDP Gaziantep İl Başkanlığı'na seçildi. Kongre olaysız sona erdi.