Ak Partili Başkanlardan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş ve Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, birer mesaj yayınladı.

Kadın kolları Başkanı Ayla Pektaş, AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte Türk Kadını için siyasette yeni bir dönemin başladığını vurgularken, İl Başkanı Yaşar Güleş ise AK Parti ile birlikte kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını kaydetti.
Ayla Pektaş, "AK Parti ile birlikte kadınlar sosyal ve siyasal alanda pek çok kazanımlar elde ettiler. AK Parti Hükümetimiz eğitim ve sağlık hakkının kutsallığının bilinciyle, sosyal devlet anlayışıyla pek çok proje ve uygulamaya imza attı. Eğitimden yoksun 250 bin kızımız okulla tanıştı. Çocuklar okulsuz, doktorsuz kalmasın diye harçlıkları anneye verildi. Bebekler ve anneler ölmesin diye ücretsiz kampanyalar ve taramalar gerçekleştirildi. Kadınlar artık karar alma mekanizmalarında da gönüllü olmaya başladı. Siyasete katılım yüzde 100 arttı. 22 Temmuz seçimleriyle birlikte kadının siyasi hayatında yeni bir dönem başladı. Siyaset yerelde başlar anlayışıyla 2 bin 500 kadınımız siyaset eğitimine alındı. Kadına dair misyon ve vizyon çalışmalarını topluma aktarmak konusunda 8 Mart, hemen her kurumun dikkate aldığı bir tarihtir. AK Parti Kadın Kolları ise, Fatma Şahin başkanlığında ciddi fikir ve icraat planlarıyla uğraşıyor. Ocak ayının başından beri kadın merkezli çalıştaylarla 8 Mart Deklarasyonuna hazırlanıyor. Kadın kolları olarak, 2010 yılı eylem planı çerçevesinde şiddet, istihdam, eşitlik, medya konularında atölye çalışmaları düzenledi. Hemen her fikir ve görüşten uzman ve aktüel kişilerin katılımı ile ciddi beyin fırtınaları düzenledi" dedi.
İl Başkanı Yaşar Güleş ise, "Bir milletinin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdi kadınlardır. Sevinçle kaydetmeliyim ki, ülkemizde kadınlarımız hem aile içerisinde hem de çalışma hayatında çok başarılı işlere imza atmakta, eskiye oranla ezilmişliği, horlanmışlığı çokça görülmemektedir. Buna rağmen de kadınlarımıza karşı yapılan şiddet ve onur kırıcı davranışlar toplumun tüm kesimini derinden etkilemektedir. AK Parti hükümetimizce, göreve geldiğimiz günden itibaren kadılara pozitif ayrımcılık yapıldı ve kadın haklarına yönelik birçok iyileştirme gözlendi. Hükümetimiz, ülkemizin tüm yörelerinde yaşayan kadınlarımızın sorunlarını tek tek gündeme getirerek, kadınların toplumda hak ettiği konuma gelebilmeleri amacıyla eğitimden siyasete, ekonomiden ticarete kadar birçok alanda aktif olabilmelerini sağlamış ve onlara destek olmuştur. Kadınların siyasette aktif rol oynamasının öneminin bilincinde olan partimiz, kadınlarımızın aktif siyasette daha fazla görev almalarına imkan sağlayarak, siyasette de kadınların önemini ortaya çıkarmıştır" şeklinde konuştu.