Adıyamanlı Kadınlardan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Adıyamanlı kadınlar ellerinde dövizler ve afişlerle yürüyerek, kadın haklarını savundular.

Bayanlar Çarşısı önünde toplanan kadınlar ellerinde afişler ve dövizlerle Atatürk Caddesi, Gölbaşı Caddesi'ni müteakiben Filistin Caddesi'ne kadar yürüdüler. Dünya Kadınlar Günü'nün 100. yılı buruk yaşadıklarını vurgulayan kadınlar, dünyanın her coğrafyasında kadına şiddet uygulandığını ifade ettiler.
Adıyaman Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına özellikle genç kızların yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Adıyaman'ın Kahta ilçesinde canlı canlı gömülerek öldürülen Medine Memi başta olmak üzere şiddete uğrayan ve öldürülen kadınların isimleri afişe edildi. Platform üyeleri kadınlara karanfil dağıtarak, davul zurna eşliğinde halay çektiler.
Platform adına basın açıklaması yapan Suna Güven, kadınların birlik mücadele ve dayanışma günü olan 8 Mart'ı 100. yılında buruk karşıladıklarını kaydederek, "Biz kadınların yaşamında 100. yılda da savaşın, şiddetin, acının, yoksulluğun gölgesi var. Dünyanın her yerinde, her coğrafyasında adımız kadın olduğu için, aynı kaderi paylaşmak zorunda kalıyoruz. Somali'de 13 yaşında recm cezası ile öldürülen Ayşe, İranda savunma hakkı dahi tanınmanın idamını bekleyen Zeynep Celiliyan, İstanbul'da Güldünya,
Kahta'da Medine ve daha birçokları, kadın oldukları için aynı acıya mahkum edildiler" dedi.