90'lık Osman Dede İki Eşinin Kadınlar Günü'nü Saz Çalarak Kutladı

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kıraç köyünde ikamet eden 6 çocuk ve 10 torunu olan Osman Gündeş(90), Dünya Kadınlar Günü'nde biri dini nikahlı olan eşlerine kapıda çiçek vererek içeride kendi elleriyle yoğurt yedirip saz çaldı.

90'lık Osman Dede İki Eşinin Kadınlar Günü'nü Saz Çalarak Kutladı
Tüm dünyada kutlanan Kadınlar Günü Kars'ta ilginç görüntülere sahne oldu. Çocukların kendilerini bırakarak çeşitli illere gitmesi sonucu Kıraç köyünde yalnız başlarına yaşayan Osman Gündeş iki eşi olan Makbule Gündeş ve Zehra Günana ile yaşamaya başladı. Birbirlerini çok seven çiftler zaman zaman Osman dedeyi paylaşamayarak kendi aralarında kavga ediyor. Osman dede eşlerinin kapıda çalıştığını görünce eline aldığı çiçekleri vererek Dünya Sevgililer Günü'nü kutladı. Bununla da yetinmeyen Osman dede
çalışan eşlerine kendi eliyle yoğurdu yedirdi. Büyük bir iştahla yoğurt yiyen kadınlar Daha sonra Osman dedenin çaldığı Azeri türküleriyle şenlenmeye başladılar. Osman Gündeş, "Bugün Dünya Kadınlar Günü. Kadınlar Günü'nü büyük mutluluklarla kutlarım. Kendi ellerimle onlara yoğurt yedirdim. Bugüne kadar çiftçilikle uğraştım. Herhangi bir sanatım bir işim de yoktu. 1949 tarihinde Makbule ile evlendim. 1961 yılında da Zehra ile evlendim. Ev hali bazen kavga falan da ediyorlardı. Ancak kavgaların sebebi sevgiden dolayı oluyordu. Biri der ki beni seviyor seni sevmiyor. Diğeri der ki yok seni değil beni seviyor, diye kendi aralarında kavga ederlerdi. Ama ben hiç birinizi sevmiyor diyordum o zaman kavgayı kesiyorlardı. Herkesin Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım" dedi.

"Çok iyi bir geçimimiz var ama hep işin üzerinde dövüşüyoruz" diyen Osman Gündeş'in dini nikahlı eşi Zehra Günana, "Ben kendisine diyorum ki sen bunu yapacaksın o da yapmayınca dövüşüyoruz. Osman beni çok seviyor. Ben açık söylüyorum, o demiyor ama ben diyorum" ifadelerini kullandı.

Makbule Gündeş ise, "Ben istemiyorum onun sevgisini ona sevsin" diyerek Osman dedeye sitemler etti.
Daha sonra eşlerinin Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Osman dede eline aldığı saz ile eşlerine türkü söyledi.