13 Yaşında Evlendi 14 Yaşında Anne Oldu

Şanlıurfa'dan göç ederek Adana'ya yerleşen bir ailenin 12 çocuğundan biri olan Berivan G

13 Yaşında Evlendi 14 Yaşında Anne Oldu
Şanlıurfa'dan göç ederek Adana'ya yerleşen bir ailenin 12 çocuğundan biri olan Berivan G., 13 yaşında kendinden 15 yaş büyük akrabasıyla başlık parası karşılığında evlendirildi. Berivan, 14 yaşında anne oldu, şimdi 6 çocuğu var.
Adana'ya yerleşen bir ailenin 12 çocuğundan biri olan Berivan G. (23), başlık parası uğruna evlendirildi. 13 yaşında ailesi tarafından 15 yaş büyük akrabasıyla evlendirildi. Göçek'in çocuk yaşta evlendirilmesinin sebebinin alınan 5 bin lira başlık parası olduğu belirtildi.
Berivan büyüklerinin isteği ile çocuk yaşta evlenip yuva kurdu. 13 yaşında evlenen Berivan 14 yaşında anne oldu. Nasıl bakacağını bilmiyordu ama bir şekilde büyüttü. Berivan 23 yaşına geldi eşinin işi yok ama 6 çocuğu oldu. Yaşıtları üniversitede okurken Berivan da altı çocuklu bir anne oldu.

Berivan, yaşadıklarını anlatırken hâla çocukluğunu yaşayamadığını belirtiyor. 13 yaşında evlendiğini anlatan Berivan, "Ben sevmeden evlendim. Ama zamanla kocamı sevdim. O bana altı çocuk verdi. En son çocuklarım ikiz oldu" dedi.
Kızların çocuk yaşta evlenmesinin doğru olmadığını belirten Berivan, şunları söyledi: "Benim 3 tane kızım var. Onları sevdiğine vermek isterim ama buna büyükler izin vermez. İnşallah onlar büyüdüğünde zaman değişir de para ile satılmazlar."
13 yaşında evlendiği için okuyamadığını anlatan Berivan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okumayı çok istiyordum. Ama babam ilkokuldan sonra okutmadı. Kızlar okumaz bu yaştan sonra kocaya gider diye okutmadı. Zaten hemen de kocaya verdiler. Ama ben kızlarımı okutmak istiyorum."

Akraba evliliği olduğu için çocuklarından birinin engelli olduğunu anlatan Berivan, "Çocuğuma baktıkça suçluluk hissediyorum" diye dert yandı.