Yozgat'ta İlköğretim Okulları Arası Bilgi Kültür Yarışması Finali Düzenlendi

Yozgat'ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullara arası düzenlenen bilgi kültür yarışmasının finali yapıldı.

Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan yarışmaya 14 İlçe birincisi ilköğretim okulu katılırken, yarışmayı İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler izledi.
Yarışma öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, bu yarışmayı düzenlemekteki amacın, öğrencileri araştırmaya sevk etmek, bilgileri ve görgüleri geliştirmek olduğunu belirterek, "Ayrıca öğrencilerimizi, önlerine çıkacak sınavlara ilişkin olarak muhtemel soruların cevaplandırılmasında hızlı davranmalarını sağlamak ve bir yarışma heyecanı doğrultusunda da yan yana getirmek suretiyle de daha fazla çalışmalarını ve daha fazla efor sarf etmelerini sağlamaktır. İlçelerimizde gelen okullarımızı kutluyorum buraya her ilçemizde bir tane okul seçildi geldi burada misafir olarak karşımızdalar" dedi.
Öğrencilerin seviye belirleme sınavlarına hazırlamaları açısından milli eğitim müdürlüğü olarak deneme sınavları gerçekleştirdiklerini ifade eden Gamsız, "Bugünkü yarışma bundan önceki yarışmalarda sizlere bu sınavlara hazırlamanız ve başarı seviyenizin daha yukarda olması için yapılmaktadır. Devletin her kuruşunu sizlerin istivasına sunuyoruz, sizler feda olsun çünkü gelecek sizlerin olacaktır. 5-10 sene sonra sizleri daha farklı yerlerde görürüz. Burada bulunan okullarımıza başarılar diliyorum hangi okumuz birinci olursa olsun onlar bizim çocuklarımızdır yarışmada emeği geçen arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Yarışma sonunda 20 soruya tam cevap veren Yerköy Namık Kemal İlköğretim Okulu birinci, Yozgat Merkez Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulu ikinci, Akdağmadeni Namık Kemal İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren okullara ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.