Türkiye Partisi İl Başkanından Basın Açıklaması

Türkiye Partisi Karabük İl Başkanı Avukat Mustafa Koç,'80 gündür Ankara'da hak arayışı içinde olan Tekel işçileri ile hükümetin bir türlü anlaşamaması ve Tekel işçilerinin kazanımlarından vazgeçerek, 4C statüsü denilen sözleşmeli işçi statüsüne geçmelerinin istenilmesi, kabul edilemez bir dayatmadır' dedi

Türkiye Partisi Karabük İl Başkanı Avukat Mustafa Koç,"80 gündür Ankara'da hak arayışı içinde olan Tekel işçileri ile hükümetin bir türlü anlaşamaması ve Tekel işçilerinin kazanımlarından vazgeçerek, 4C statüsü denilen sözleşmeli işçi statüsüne geçmelerinin istenilmesi, kabul edilemez bir dayatmadır" dedi.
TP İl Başkanı Mustafa Koç yayınladığı basın açıklamasında, Tekel işçilerine verdikleri mücadeleye destek vererek dünyanın hiçbir ülkesinde özelleştirilen kurumların çalışanları kapı dışarı edilmediği diye ifade etti. Tekel işçilerine karşı yapılanların mevcut siyasi iradenin halkı cezalandırma yöntemlerinden biri olduğunu iddia eden Koç, "Tekel işçileri bizi iktidar yapmadı gafıyla Başbakan diğer çalışanlara da gözdağı vermeye çalışmaktadır. Hakkını arayanın değil güçlünün, zenginin ve patronlardan yana bir siyaset anlayışını benimsediğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu işçiler AK Parti'yi iktidar yapmadı da kim yaptı. Bu iktidara yüzde 47 oyu kim verdi. Bu oy verenlerin içerisinde tekel işçileri yok muydu? Tekel işçilerinin kendilerini iktidar yapmadığını ileri mevcut siyasi irade bu işçilerin oyları ile sandığın dibine çakılacaktır. Anayasa'da da belirtildiği gibi "Verilen hak geri alınmaz." Tekel işçileri her ne kadar 80 günlük eylemlerinden sonra çadırlarını söküp eylemlerine son verdiklerini açıklasalar da hak arayışı mücadelesini sürdüreceklerini belirttiler. Yıllardır sahip oldukları haklardan, bir çırpıda vazgeçmelerini istemek acaba hangi mantığa sığıyor, bunu da bir türlü anlamış değiliz. Adalet dağıttığını beyan eden mevcut siyasi iktidar acaba bu şekilde davranmakla adalet dağıttığına mı inanıyor" diye söyledi.
Başbakan'ın adeta inatlaşırcasına tavır sergilemesi ise işçimizi, halkımızı, birbirlerine karşı kutuplaştırmaktan başka bir şey değildir diyen Koç açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Türk Bayrağının altında ve bu kutsal topraklar sınırında yaşayan hiç kimse, o taraf veya bu taraf olarak ayrıştırılmamalı ve bu sürecin eşiğine de getirilmemelidir. Öte yandan, Ankara'da 80 gündür Tekel işçilerinin yaşadığı mağduriyet ve hak mücadelesi herkesin gözleri önünde sürerken, yanı başımızda da bir benzer süreç yaşanmaktadır. Safranbolu Belediyesi ile yetkili sendikanın günlerdir devam eden toplu iş sözleşme süreci de tarafların kamuoyuna yaptıkları açıklamalar doğrultusunda tıkanma noktasına geldiğini gözlemlemekteyiz. Nasıl AK Parti hükümeti, Tekel işçilerine yıllardır 'bir kazanımız olan haklarınızdan vazgeçeceksiniz' dayatmasını yapıyorsa, Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Necdet Aksoy'da, kendi işçisine aynı dayatmayı yapmaktadır. Safranbolu Belediye çalışanlarının 25 yıldır sahip olduğu, ikramiye maddeleri, kıdemli işçiliği teşvik maddeleri, gece zamları ve normal çalışma süreleri gibi haklarından vazgeçilmesi veya taviz verilmesi istenmektedir. Sendika tarafı ise uzun süreçlerde kazandıkları bu haklarından vazgeçmemeye kararlı olduklarını net bir şekilde ifade etmektedirler. Gerek Ankara'da 80 gündür hak mücadelesi veren Tekel işçileri olsun, gerekse Safranbolu Belediye çalışanları olsun kazanımlarından en doğal hakları olarak vazgeçmemektedirler. Bu insanlar bizim vatandaşımız. Bu insanlar içimizde hep beraber yaşadığımız, akrabalarımız, komşularımız ve tanıdıklarımız. Körü körüne ve inadına yapılan bu dayatmalar AKP içinde bir alışkanlık haline gelmiş ve bu alışkanlıklarını sürdürmek istemektedirler. Kazanılan haklara saygı duyulması gerektiğini bir kere daha ifade ederek, Türkiye Partisi olarak mağdur edilmeye çalışılan vatandaşlarımızın her platformda yanlarında olacağını net bir şekilde belirtiriz."