Buluş Ve Buluşçulara Özel İnternet Sitesi Hayata Geçti

'Başımıza İcat Çıkarın' sloganıyla yaşama geçirilen 'www.patentmuzesi.com' buluşların ve buluşçuların ilginç öykülerini internet kullanıcılarıyla paylaşmayı amaçlıyor.

İnternet dünyasının ilginç sayfaları arasına bir yenisi daha eklendi. 'Başımıza İcat Çıkarın' sloganıyla yaşama geçirilen 'www.patentmuzesi.com' buluşların ve buluşçuların ilginç öykülerini internet kullanıcılarıyla paylaşmayı amaçlıyor. Site, buluş öyküleri, buluşlara ait fotoğraflar ve videolarla interneti daha amatör amaçlarla kullananlara hitap ederken; fikri haklar konusunda daha nitelikli bilgi arayan kullanıcılar için ise buluşlara ait patent tam metinleri, patent numaraları ve Uluslararası Patent
Sınıfı (IPC) bilgilerini de sunuyor. Günlük hayatımızda hiç farkında olmadan kullandığımız birçok önemli buluşa, 'www.patentmuzesi.com'da öyküsünü okuduktan sonra daha farklı gözlerle bakılması sağlanacak. Bize basit gelen birçok ürünün arkasında önemli bir emek ve beyin gücü yatarken kimilerinin de hiç aklımıza gelmeyecek rastlantılar sonucunda bulunduğu görülecek.
Edison'un kullanılabilir nitelikte bir ampulü bulmak için yıllarca çabaladığını ama Post-it'in Spencer Ferguson Silver tarafından kazara 'yapıştırmayan bir yapıştırıcı'nın bulunmasıyla yaşamımıza girdiği öğrenilecek.
Buluş öykülerini okuduktan sonra ataç, çengelli iğne, çamaşır mandalı gibi basit ama hayatımızda vazgeçilmez yerler edinmiş ürünlerin önemli birer buluş olduğunu görülecek ve belki de yakın zamanda yaşamımıza girecek yeni bir buluş için kolları sıvanacak.