Türk ordusu suçsuz yere içerdeyken kahvaltıya gitmem

NTV ekranlarında yayınlanan Canlı Gaste isimli programa konuk olan Levent Kırca ilginç açıklamalarda bulundu.

Türk ordusu suçsuz yere içerdeyken kahvaltıya gitmem

Program sunucusu Can Dündar'ın sorularını yaıtlayan Levent Kırca, yeni projeleri ve gündeme ilişkin konu başlıkları hakkında da konuştu.

Roman açılımı ile ilgili yayınlanan bir skecin ardından Kırca'ya açılım kahvaltısına davetli olup olmadını soran Can Dündar, kahvaltıda Levent Kırca'yı göremediğini belirtti.

Bu soru üzerine kahvatlıya davetli olduğunu fakat gitmediğini ifade eden Kırca, "Bakan bizzat aradı. Ama aynı görüşte olmadığımız için ben hükümetin yaklaşımlarını, açılımlarını tasvip etmediğimi söyleyerek, kahvaltıya katılmayacağımı söyledim. Nedenini şöyle bir özetleyecek olursak; Türk ordusu suçsuz yere içerde. Aydını profösörü içerde. Savcısı hakimi içerde. İşçi sokakta grevde. Memur açlıktan sürünüyor ben bu yaklaşımları tasvip etmiyorum. Böyle bir açılımı da reddediyorum kişisel olarak" diye konuştu.

AÇILIM KAHVALTILARI ŞOVA DÖNÜŞTÜ

Kırca'nın sözleri üzerine bu düşünceleri neden kahvaltıda paylaşmadığını soran Dündar, usta tiyatrocudan "Gidip orada bunu söylemenin hiç bir manası yok. Oraya gidiş biraz şov haline dönüştü. Gidenler gitmeyenler. Orada kendini göstermek isteyenler haline dönüştü" karşılığını aldı.

İŞTE KIRCA'NIN SÖZLERİ