Rifat Yıldırım Belediyeceğili Anlattı

Kayseri'nin Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım okul ziyaretleri programları kapsamında Fatma-Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu Çevre Kulübü'nün davetlisi olarak katıldığı toplantıda öğrencilerin taleplerini dinledi ve sorularını yanıtladı

Rifat Yıldırım Belediyeceğili Anlattı
  Kayseri ' nin Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım okul ziyaretleri programları kapsamında Fatma-Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu Çevre Kulübü ' nün davetlisi olarak katıldığı toplantıda öğrencilerin taleplerini dinledi ve sorularını yanıtladı .
Okul ziyaretleri projesinin sosyal belediyecilik anlayışının bir ürünü olduğunu belirten Yıldırım , " İlçemizde bu anlamda böyle bir organizasyon bir ilk . Bizler bir sorumluluk dahilinde halkımızın bize vermiş olduğu görevleri yaparken , kendisini halka açan bir belediye olmaya özen gösteriyoruz . Dolaysıyla şehirler de insanlar gibi yaşar ve gelişir . Bundan dolayı ihtiyaçlar değişir , bugünün talepleri yarının talebi olmaktan çıkabilir . Siz değerli öğrencilerimizin , bugünlerin değerini bilip , hafızanızın zindeliği ile temiz duygularınızın güzelliğini birleştirerek geleceğini kurmanız gerektiğini ifade etmek isterim . Bu görevlere bugün bizler gelmiş olabiliriz , ama bu göreve gelmek , toplumun , milletin meseleleri ile ilgilenmek bu sıralardan başlıyor . Sizler de şimdiden bugünlerin kıymetini bilerek , toplumda çeşitli görevlerde bulunan insanların bu noktalara nasıl geldiklerini araştırın . ' Bunlar nasıl başarmış ' diye sorup , zihin jimnastiği yaparak , ' ben ülkeme şu alanda faydalı olabilirim ' diyerek bir hedef seçebilirsiniz " dedi .
Bir öğrencinin belediyelerin görevlerini sorması üzerine Başkan Yıldırım , " Belediyelerde beşikten mezara kadar hizmet vardır . Ölümde mezarlık hizmetleri , sağlıklı yaşamda ise gıda kontrolü ve temizlik bizlerde , geziyor ve oturuyoruz ; parklar ve sosyal tesisler yapmak bizlerin görevi . Okul ihtiyacı bizim sorumluluğumuz altında olmasa da , ekip olarak ' Bahçelievler mahallesinde bir okul ihtiyacı var ' dedik ve hayırseverini bulup , arsasını vererek bölgeyi bir ilköğretim okuluna kavuşturduk . Belediyecilik insan hayatında nelere ihtiyaç varsa o alanlarla ilgili olmalıdır . Yasal sorumluluklar ya da imkânlar kısıtlı olsa da , eğitim ve kültürün de belediyecilik alanında bir sorumluluk olduğuna inanıyorum " dedi .
Bir öğrencinin çocuklarla ilgili ne gibi çalışmalar yaptıklarını sorması üzerine , " Toplumun çeşitli kesimlerine ayrı ayrı hizmetler sunalım diye bir karar aldık ve siz değerli öğrencilerimiz için Uluğbey ve Mavera Bilgi Evlerini hizmete açtık , buralardan yararlanan arkadaşlarınızın sayısı beş bini buldu . Bilgi evlerinde , kütüphane , bilgisayar ortamında internet ve elektronik kütüphane hizmeti ve sizleri dersin yanında eğlendirebilmek amaçlı oyun alanları bulunmakta . Ayrıca bir çocuk meclisi kurduk . Yaz kurslarımızda sizler için 12 dalda spor , folklor , musiki gibi birçok alanda çalışmalarımız bulunmakta " dedi .
Program sonunda , Fatma-Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu Müdürü İsmet Karaca Başkan Yıldırım ' a okullarına katkı sağlayarak yardımlarından dolayı bir plaket takdim etti . Başkan Yıldırım da Okul Müdürü İsmet Karaca ' ya Talas çiçeklerinden oluşan Kır Çiçekleri tablosunu hediye etti .