Bakan Yıldız, Tübitak Proje Yarışması'nın Ödül Törenine Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nın ödül törenine katıldı.

Melikşah Üniversitesi'nde düzenlenen ödül törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Mevlüt Bilici, Melikşah Üniversitesi Rektörü Reşit Özkanca, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Tankut Yalçınöz ile yarışmada dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.
TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Tankut Yalçınöz, törende yaptığı konuşmasında, yarışmaya 290 projenin katıldığını belirterek, "97 proje, yapılan elemeler sonrasında bölge sergisine davet edildi. Ankara'da yapılacak yarışmaya 14 proje gönderilecek" dedi.
Törende, daha önce Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bulunduğunu hatırlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Eğitim Bakanlığı'na ayrılan bütçe bizim ile birlikte bütün bakanlıkların üzerinde yer alıyordu. Çocuklarımıza yaptığımız yatırımlar birinci sırada yer aldı" dedi.
Yarışmaların bir kültür olduğunu bildiren Taner Yıldız, bu tip etkinliklerin artması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Türkiye'de borun cirosu 1 milyar dolar civarında. Ar-Ge çalışmaları ile birlikte bu 15 milyar dolara kadar yükseliyor. Bunun en büyük etkeni de Ar-Ge çalışmalarının yapılmasıdır. Türkiye'nin gelişmesi için bu tip Ar-Ge çalışmalarının gelişmesi gerekiyor. Bu nedenle de öğrencilerin desteklenmesi lazım. Buradaki projelerin birçoğu şu anda bile hayata geçirilebilecek projelerdir."
TÜBİTAK'ın yarışmasında, Kimya Bölümü'nde Kayseri Özel Turgut Özhan Lisesi ile Nuh Mehmet Küçükçalık birinci oldu.
Törende dereceye girenlerin ödüllerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız verdi.
Melikşah Üniversitesi'nde tören devam ederken, projelerin sergilendiği bölümde dereceye giremeyen öğrencilerde hüzün hakimdi. Kayseri Lisesi'nden kök boya çalışmasıyla yarışmaya katılan Gülay Barut dereceye giremediği için bakanın standı gezmesini bile beklemeden projelerini topladı.