Önce müebbet yediler sonra beraat ettiler

Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın 2 oğlu akrabalarını öldürme suçundan yargılandıkları davadan müebbet hapis cezası aldı daha sonra kararı Yargıtay'ın bozması üzerine yeni dava başladı ve Bayram'ın 2 oğlu bu davada beraat etti.

Önce müebbet sonra beraat. Eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın iki oğlu, akrabalarını öldürme suçundan aldıkları müebbet hapis cezası kararının Yargıtay'da bozulması üzerine yeniden görülen davada beraat etti.


Eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın iki oğlunun bir akrabalarını öldürme suçundan aldıkları müebbet ağır hapis cezası Yargıtay tarafından usulen bozularak yerel mahkemeye gönderildi. Ancak yerel mahkeme Yargıtay'ın usulen bozarak gönderdiği dosyada içeriğe ilişkin bir karar vererek sanıkları beraat ettirdi.

Eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın iki oğlu, akrabalarını öldürme suçundan aldıkları müebbet hapis cezası kararının Yargıtayda bozulması üzerine yeniden görülen davada beraat etti.

Alınan bilgiye göre, Van'ın Edremit ilçesinde 27 Eylül 2006 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Mustafa Bayram'ın yeğeni Ahmet Bayram'ın öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan Bayram'ın oğlu Hecer ve Kemal Bayram hakkında Van 1. Ağır Ceza Mahkemesince verilen müebbet hapis cezası kararının Yargıtayda usulen bozulmasının ardından dava yeniden görülmeye başlandı.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasında, mahkeme heyeti, Hecer ve Kemal Bayram'ın beraatine karar verdi.

Bayram kardeşlerin avukatı Serbülent Özavcı, müvekkillerinin 3.5 yıl boyunca haksız yere cezaevinde tutulduğunu belirterek, adaletin geç de olsa yerine gelmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Mustafa Bayram'ın yeğeni Ahmet Bayram (38), Edremit ilçesindeki evinde, 27 Eylül 2006'da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmiş, olayın failleri yakalanamamıştı.

Eski milletvekili Bayram, yeğeninin öldürülmesinin ardından olayın kan davasına dönüştüğü mesajını vererek taziyeleri kabul etmemiş ancak yakınlarının iknası sonucu 2 gün sonra taziyeleri kabul etmişti.

Daha sonra Ahmet Bayram'ın öldürülmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, Mustafa Bayram'ın oğulları Hecer ve Kemal Bayram, 7 Kasım 2006 tarihinde tutuklanmış, Van 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava sonucunda ''tasarlayarak adam öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

MUSTAFA BAYRAM'IN İKİ OĞLU, DAVUL ZURNAYLA KARŞILANDI

Kuzenleri Ahmet Bayram'ı öldürme suçundan aldıkları müebbet hapis cezası kararının, Yargıtayca bozulmasının ardından yeniden görülen davada beraat eden eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın iki oğlu, davul zurnayla karşılandı.

Van'ın Edremit ilçesinde, 27 Eylül 2006 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Mustafa Bayram'ın yeğeni Ahmet Bayram'ı öldürdükleri gerekçesiyle Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde müebbet hapis cezasına çarptırılan Hecer ve Kemal Bayram, Yargıtay'ın kararı usulen bozmasının ardından Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden yargılandı.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasında, mahkeme heyetinin, Hecer ve Kemal Bayram hakkında beraat kararı vermesinin ardından yakınları, İskele Caddesi'ndeki Van M Tipi Cezaevi önünde toplandı.

Bayram kardeşlerin cezaevi kapısında görünmesiyle büyük sevinç yaşayan yakınları, davul-zurna çalarak, kararı kutladı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Hecer Bayram, olayla ilgilerinin bulunmadığını, 3.5 yıl boyunca haksız yere cezaevinde tutulduklarını belirtti. Hecer Bayram, ''3.5 yıl zarfında suçsuz, haksız ve günahsız bir şekilde cezaevinde tutulduk. Adalet sonunda geç de olsa tecelli etti. Hiçbir suçum ve alakam olmadığı halde siyasi rakiplerimin ve insanların etkisinde kalarak bize bu iftira atılmıştır. Hak yerini buldu''dedi.

Açıklamanın ardından uzun bir araç konvoyu eşliğinde Edremit ilçesindeki evlerine geçen Bayram kardeşler, burada da coşkuyla karşılandı.