Ayto'dan Aktakka'ya Ziyaret

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve yönetim kurulu üyeleri Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka'yı ziyaret ederek, müdürlüğün Aydın adına katıldığı fuarlar hakkında bilgi aldılar

Ayto'dan Aktakka'ya Ziyaret
Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve yönetim kurulu üyeleri Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka'yı ziyaret ederek, müdürlüğün Aydın adına katıldığı fuarlar hakkında bilgi aldılar.
Ziyarete AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu'nun yanı sıra turizm, seyahat ve konaklama meslek grubunun dahil olduğu 4. Meslek Komitesi Meclis Üyeleri Belgin İlker, Hakan Ülken ve Komite Başkanı Nuri Tuncal katıldı.
AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, 10-14 Mart 2010 tarihleri arasında Berlin'de 17-20 Mart 2010 tarihleri arasında Moskova'da düzenlenen turizm fuarlarına katılan Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün fuarlarla ilgili izlenimlerini öğrenmek ve 4. Meslek Grubu Komitesi üyelerinin talebini iletmek üzere geldiklerini söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka'ya fuarlarda Aydın İncirini tanıttıkları için teşekkür eden Dokuzlu, incirin tanıtımından dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Ziyaretlerinden dolayı AYTO üyelerine teşekkür eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, "Turizm sektöründe Dünyanın en önemli fuarları, Almanya, Hollanda ve Rusya'da gerçekleşmektedir. Biz bunlardan ikisine katıldık. Buralarda ilimizin kültürel ve turistik özelliklerini tanıttık. Standımıza gelen konuklarımıza da Aydın İnciri ikram ettik. Ambalajının orijinalliği herkes tarafından çok beğenildi. Hatta incir ikramı yaptığımız esnalarda standımızın önünde kuyruklar oluştu. İncir ikram ettiğimiz konuklarımıza da broşürler de Aydın'ı gösterdiğimizde turizm merkezlerimiz olan Kuşadası ve Didim'i hemen tanıdılar. Bu yıl farklı olarak incirimizi de tanıtmış olduk" dedi.
AYTO turizm, seyahat ve konaklama meslek grubundan dahil üyelerin sıkıntılarının da gündeme geldiği ziyarette Meslek Komitesi Başkanı Nuri Tuncal, hafta sonlarında Aydın ve civar illere kaçak olarak düzenlenen turların sektörü baltaladığını, bu konuda denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini söylerken, İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka'da denetimlerde gereken hassasiyetin gösterildiğini belirtti.