Omü Tüp Bebek Merkezi Hizmete Girdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde Tüp Bebek Merkezi kurularak faaliyetlerine başladı.

Omü Tüp Bebek Merkezi Hizmete Girdi
18 Ocak'ta Sağlık Bakanlığı'nın ruhsat verdiği Tüp Bebek Merkezi, 500 metrekarelik alanda modern tıbbi ve laboratuvar donanımı hasta kabulüne başladı. Merkez hakkında bilgi veren Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Tayfun Alper, Ankara ve İstanbul'a tüp bebek tedavisi için gitmek zorunda kalan hastalar için daha ekonomik ve kolay tedavi imkanı sunulduğunu söyledi.
Kuruluş sürecinden sonra 32 hastaya tüp bebek uygulaması yapıldığı bilgisini veren Alper, "Bunlardan 2'si iptal edilmiş, 19'unun tahlil sonuçları belli olmuş, 11'inin ise halen tedavisi sürmektedir. Sonuçlanın 19 işlemin 9'u gebelikle sonuçlanmıştır. Klinik başarısı yüzde 42 olarak gerçekleşmiş, bu rakam standart bir tüp bebek merkezi ortalama başarısı ile eşittir. Faaliyete başlar başlamaz ortalama standardı yakalamış olmamız, ileriki çalışmalarımız için ortalamanın çok üstünde bir üniversite tüp bebek merkezi hedefine ulaşılabilirliğini göstermiştir" dedi.
Alper, yönetmelikle uygulamaya konulan tek veya sadece 35 yaş üstündeki iki embriyo transferi kısıtlamasının tüm tüp bebek merkezlerinde olacağı gibi, merkezdeki gebelik oranlarını da ciddi ölçüde etkileyeceğini kaydetti.