Kırşehirli Asker Toprağa Verildi

Şehitler Günü'nde vatani görevini yaptığı Hakkari Yüksekova'da bulunduğu birlikte hayatı kaybeden Kırşehirli Komando Çavuş Harun Taşdemir, bugün düzenlenen askeri törenle defnedildi.

Kırşehirli Asker Toprağa Verildi
Kırşehir'in Özbağ kasabasındaki ailesinin ortanca çocukları olan Harun Taşdemir, 18 Mart Şehitler Günü'nde operasyondan döndükten sonra yatağında ölü bulunmuştu. Buradan karayolu ile Van'a götürülen cenaze, oradan da otopsi için Ankara'ya gönderildi. Akşam saatlerinde ailesine teslim edilen cenaze için bugün Helvacılar, Büyük Cami'de askeri cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye Vali Mehmet Ufuk Erden, milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Uçar, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, çok sayıda askeri erkan, Özbağ Belediye Başkanı Nazmi Ay ve vatandaşlar katıldı.
Cenaze başında bekleyen anne Hayriye Taşdemir, ağıtlar yakarak ölen oğlunun arkasından sinir krizler geçirdi. Taşdemir'in akrabalarının ve yakınlarının ağlamasına dayanamayan askerler de gözyaşı döktü. Yürek parçalayan ağıtların arasında kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Taşdemir'in naaşı, Helvacılar Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi.