Gümüşhane'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Gümüşhane'de yapılan 2010 yılı Mart dönemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, geçtiğimiz aylarda yapılan Sadak Barajı ihalesinin iptal edildiğini söyledi.

Gümüşhane'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı
Valilik Toplantı salonunda Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Belediye Başkan Vekili Recep Gök, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, il müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
Toplantının başlangıcında konuşan Vali Enver Salihoğlu, Gümüşhane'de kamu kuruluşlarının yaklaşık 891 milyon 236 bin TL proje tutarlı işi olduğunu belirterek, öngörülen revize ödeneğin 67 milyon 532 bin TL, dönem sonu harcamasının ise 62 milyon 550 bin TL, olduğunu söyledi. Projelerde nakdi gerçekleşme oranının yüzde 93, ortalama fiziki gerçekleşme oranının ise yüzde 90 olduğunu ifade eden Vali Salihoğlu, "Kuruluşlar bazında en fazla yatırım harcamasının 32 milyon 367 bin TL ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından, sektörler bazında yatırım harcaması ise 33 milyon 367 bin TL ile ulaştırma sektöründe gerçekleşmiştir" dedi.
Toplantının 2009 yılında yapılan işlerin bir değerlendirmesi olduğuna değinen Vali Salihoğlu, şöyle konuştu:
"Memnuniyetle şunu da görüyoruz ki kurumlarımız arasındaki ilişkiler son derece iyi. Özellikle sonradan uzun zaman alabilecek basit bürokratik işleri baştan doğru şekilde yapmak gerekiyor. Bunları zamanında, ilgili mevzuatına uygun bir şekilde yapmak hiçte güç bir şey değildir."
Yatırımcı kuruluşların müdürlerinin sunumlu açıklamaları ve katılımcıların sorularını cevaplandırmaların ardından söz alan Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Kelkit ilçesinde yapılması planlanan ve geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan barajın ihalesinin Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edildiğini söyledi. Karara üzüldüğünü belirten Doğan, "İşin bu kadar uzaması hoş değildi. İhale yapıldı, aradan 2 ay geçti. Biraz işin kolayına kaçılmıştır. Niye ihale iptal edildi. Gerekçesi yayınlanmadı. Ben Milletvekili olarak beklentim şudur, sonsuz güvenimizin olduğu Devlet Su İşleri'nin kılı kırk yararak en uygun firma hangisi ise ona vereceğine ve bunu yapacağına inanıyorum. Kaç firma katıldı, kim kazandı bilmiyorum. Bu işin süratli bir şekilde yapılması, gecikmemesi gerekiyor. Dört yıllık işi biz üç yıla çekmiştik. Yeniden süreç başlayacak. En fazla 3-3,5 aylık gecikme olur. Hükümetimiz verdiği sözü tutacaktır. Bizde takipçisi olacağız. Bu baraj yapılacaktır" diye konuştu.
Doğan ayrıca, Gümüşhane'de "Tarım ve Tarımdaki Teşvikler Sempozyumu" yapılacağını ve İller Bankası Genel Müdürü ile Nisan ayı içerisinde Gümüşhane'ye gelerek, Belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri ile toplantı yapacaklarını söyledi.
Toplantıda söz alan yatırımcı kuruluş yetkililerinin konuşmalarından kısa başlıklar ise şu şekilde:
"Kelkit-Şiran karayolu bu yıl bitirilecek. Kaya Kilise bulunan taş ocağına alternatif bir taş ocağı verilmesi halinde İkisu-Şiran yolunda işler daha hızlı ilerleyecek. Gümüşhane Çevre Yolu 2010 yılı proje yatırımına girdi. Kürtün ve Torul barajları yol boyunca beton bariyer yapılacak. Bölünmüş yol çalışmalarına devam edilecek. Gümüşhane-Yağmurdere yolunda iyileştirme yapılacak. Kostan dağından Yağmurdere'ye kadar olan bölüm asfalt yapılacak. Kostan dağında taş duvar ve sanat yapıları yapılacak. Tirebolu-Kürtün arası sıcak asfalt yapılacak. Gümüşhane'ye bal ormanı yapılacak. 30 bin ceviz fidanı dağıtılacak. Tüm ilçelerin kanalizasyon projeleri yapılacak."