Türkiye 3 yıl sonra kendi uçağını yapacak

Türkiye kendi yolcu uçağını yapmak için harekete geçti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2-3 yıl içinde Türkiye'nin yolcu uçağı üretmeye başlayacağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2023 yılında tamamen Türk üretimi olan yolcu uçağının semalarda olacağını bildirdi.

Ar-Ge çalışmaları için 1 milyar dolar harcama yapılacağını bildiren Yıldırım, Türk uçağının 50-70 kişilik turboprop motorlu olacağını kaydetti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2-3 yıl içinde Türkiye'de yolcu uçağı üretilmeye başlayacağını açıkladı. Yıldırım, 2023 yılında ise tamamen Türk üretimi olan yolcu uçağının semalarda olacağını bildirdi. Ar-Ge çalışmaları için 1 milyar dolar harcama yapılacağını bildiren Yıldırım, Türk uçağının 50-70 kişilik turboprop motorlu olacağını bildirdi.

DEVRİM HAVADA OLACAK

Türkiye teknolojik anlamda birçok gelişmeler yaşanmasına rağmen, hâlâ uçak üretemiyor. Türk insanının en büyük özlemlerinden biri olan kendi uçağını yapma arzusuna Ulaştırma Bakanlığı el attı. Geçen yıl "Devrim Arabaları" filmini izleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, devrimi havada başlatmak için hedef koydu.

Türkiye'nin kendi yolcu uçağını üreteceğini açıklayan Yıldırım, "Türkiye 1950 ve ondan önceki yıllarda uçak yapmış, uçurmuş hatta ihraç edebilmiş bir ülke. Aradan geçen 60 yıllık sürede, bugün uçak yapamıyor olması, her şeyi bir tarafa bırakın, milletimiz nezdinde hoş görülmüyor" dedi.

BİRİKİMİMİZ YETERLİ

TRT'deki Bağlantı Noktası programına konuşan Bakan Yıldırım, Türkiye'nin bilgi ve birikiminin uçak yapmaya yeterli olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini açıklayan Yıldırım, "Cumhuriyet'in yüzüncü yılına ulaşıldığında, Türkiye'nin kendi dizayn ettiği her şeyi, kendine ait bir uçağı olması lazım. Hedefi böyle koyu-yoruz" diye konuştu. Bakan Yıldırım, Türk uçağının yapımı için sadece Ar-Ge çalışmalarının 1 milyar dolar maliyetinin olacağını söyledi.