Sakarya'da Suça Karışmış Ve Sokağa Terk Edilmiş Çocuklara Gaz Altı Kaynakçılık Kursu

Sakarya'da 'Umut Yıldızı Projesi' kapsamında, suça karışmış ve sokağa terk edilmiş çocuklar için açılan gazaltı kaynakçılık kursunu bitiren kursiyerlere sertifika verildi.

Sakarya'da Suça Karışmış Ve Sokağa Terk Edilmiş Çocuklara Gaz Altı Kaynakçılık Kursu
  Tü ; rkiye ' de suç ; a sü ; rü ; klenmiş , sokağı yurt edinmiş , uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan ç ; ocuklara , suç ; lardan ve zararlı alışkanlıklardan korumaya yö ; nelik , bilinç ; lendirme ve bilgilendirme ç ; alışmalarını da iç ; erecek şekilde mesleki eğitim verilerek istihdam sağlanması ve bö ; ylece bunların topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılmasını amaç ; layan ' Ç ; ocukların Mutlu Geleceği iç ; in Umut Yıldızı Projesi ' kapsamında Tü ; rkiye İş Kurumu Sakarya İl Mü ; dü ; rlü ; ğü ; , Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ( SATSO ) , Sakarya Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; , Fatih Anadolu Teknik Lisesi , Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endü ; stri Meslek Lisesi Mü ; dü ; rlü ; ğü ; iş birliği ile imzalanan protokol gereği gaz altı kaynakç ; ılık kursu aç ; ıldı . Proje kapsamında ö ; ncelikle 16 ile18 yaş grubu olmak ü ; zere sorunlu ç ; ocuklar ve genç ; lerin uyum , iletişim ve mesleki becerilerinin geliştirilerek istihdam edilmeleri ve sosyal rehabilitasyonlarını sağlamak amacıyla aç ; ılan gazaltı kaynakç ; ılık kursunu bitiren 15 kişiye dü ; zenlenen tö ; renle sertifikaları verildi .

Tö ; renin aç ; ılış konuşmasını yapan SATSO Yö ; netim Kurulu Başkanı Akgü ; n Altuğ mesleki eğitimin ö ; nemine değinerek suç ; a itilmiş genç ; lerin iş hayatına kazandırılarak birer girişimci olmalarına yö ; nelik ç ; alışmaların da ü ; lke ve ilimiz geleceği aç ; ısından bü ; yü ; k ö ; nem arz ettiğini kaydetti . Altuğ , girişimci sayısını artırmak iç ; in bu tü ; r projelere ihtiyaç ; duyulduğunu ifade etti .

İş-Kur Sakarya Şube Mü ; dü ; rü ; Emrullah Akç ; ayır ise ' İş-Kur ' un hem ulusal hem de uluslararası kuruluşlardan sağladığı hibelerle , iş gü ; cü ; nü ; n istihdam edilebilirliğini artırmaya yö ; nelik aktif istihdam tedbirlerini ü ; lke sathına sü ; rekli yaymaktadır . Ö ; zellikle istihdamın teşvik edilmesi ve mesleki eğitime kaynak ayrılması konusunda gerç ; ekleşen yasal dü ; zenlemelerle birlikte ' Herkese Bir Altın Bilezik ' parolasıyla İş-Kur olarak yoğun bir eylemlilik iç ; ine girdik ' diye konuştu .

Sakarya Valisi Hü ; seyin Atak da bu tü ; r kursların devam edeceğini , sorunlu ç ; ocuklara ç ; eşitli mesleki eğitim kursları vererek onları topluma kazandırmak istediklerini kaydetti .