Milli Eğitim Ve Tff İş Birliği İle 'Haydi Kızlar Futbola' Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi (OBESİD) Başkanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında okul futbolunu geliştirme ve yaygınlaştırması amacıyla 'Haydi Kızlar Futbola' projesi başlatıldı

Milli Eğitim Ve Tff İş Birliği İle 'Haydi Kızlar Futbola' Projesi
  Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi ( OBESİD ) Başkanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) arasında okul futbolunu geliştirme ve yaygınlaştırması amacıyla ' Haydi Kızlar Futbola ' projesi başlatıldı .
Proje ile ilgili Manisa Milli Eğitim Müdürlüğünde basına bilgi veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel Bir zamanlar ' Haydi Kızlar Okula ' dediklerini şimdi ise ' Haydi Kızlar Futbola ' diyerek yeni bir adım atıldığını belirtti . Yel , " 2009-2010 Öğretim yılı Bakanlığımız OBESİD Başkanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında okul futbolunu geliştirme ve yaygınlaştırmasına dair iş birliği protokolü gereğince ilköğretim okulu 1996-1997 doğumlu kız öğrencileri kapsayan ' Haydi Kızlar Futbola ' projesinde ilimizde 2 dönem halinde 16 ' şar kız öğrenciden 5 ' er takım olmak üzere toplam 10 kız takım kontejanı verildi . " dedi . Projede Manisa Merkez ' den Halil Yurtseven , Dr . Ömer Faruk Meriç , TOKİ , Saruhanlı ' dan Adiloba , Akhisar ' dan Medar , Salihli ' den Taytan , Mevlütlü , Ahmetli ' den Barbaros , Turgutlu ' dan ise Gazi ve Namık Kemal İlköğretim Okulları yer alacak . Projenin 2 dönem halinde gerçekleştirileceğini belirten Yel , " İlk 5 takım 15 Şubat-26 Mart 2010 tarihlerinde ikinci takımda 12 Nisan-21 Mayıs 2010 tarihleri arasında eğitim ve müsabaka tarihleri olmak üzere 6 haftada tamamlanacaktır . Katılımcı takımlara Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gönderilen her okula 14 ' er top , 8 sarı tabak , 8 kırmızı tabak , 4 küçük engel , 1 yer merdiveni , 14 antrenman yeleği , beden eğitimi öğretmenleri için 1 takım eşofman ve 1 adet yağmurluk malzemeleri bugün itibari ile okul idarecilerine teslim edilmiştir . " diye konuştu .