Yılın Doktoru Hakkari Halkının Gönlüne Taht Kurdu

Sağlık Bakanlığı tarafından Tıp Bayramı kutlamaları çerçevesinde Hakkari'de yılın doktoru seçilen ve bir süre önce ödülünü Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Merkezi'nde düzenlenen törende Sağlık Bakanı Prof

Yılın Doktoru Hakkari Halkının Gönlüne Taht Kurdu
Sağlık Bakanlığı tarafından Tıp Bayramı kutlamaları çerçevesinde Hakkari'de yılın doktoru seçilen ve bir süre önce ödülünü Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Merkezi'nde düzenlenen törende Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın elinden alan 3 Nolu Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Mustafa Çelik, "Çevremde beni etkilemeye çalışarak 'gitme, gerek yok' diyenlerin sözüne aldırmayarak buraya geldiğim için çok mutluyum" dedi.
Hakkari'de 1,5 yıldır görev yapan ve halkın gönlünde taht kuran Dr. Mustafa Çelik, mesleğini icra etmeyi ve buradaki insanlara hizmet vermeyi ciddi anlamda istediğini söyledi. Bu ödülü erken almanın kendisini şaşırttığını ifade eden Dr. Mustafa Çelik, "İyi ki gelmişim ve buradaki insanlara hizmet verme şansına sahip olmuşum. Bu benim için çok büyük bir tecrübe oldu. 1,5 yıllık bir hekim olmama rağmen böyle bir ödül almak benim için gurur ve onur kaynağı. Beni bu ödüle laik görenlere teşekkür ediyorum. Bu ödülü almamda halkımızın bildirimleri çok etkili oldu. Şu ana kadar gerek hastalarla olsun gerekse halkla olsun Hakkari'de en ufak bir sorun yaşamadım. Tahmin ettiğimin ötesinde ilgiyle karşılandım. Çevremde beni etkilemeye çalışarak 'gitme, gerek yok' diyenlerin sözüne aldırmayarak buraya geldiğim için çok mutluyum" dedi.
Hakkari'ye gelmeyen doktorlara da bir çağrıda bulunan Dr. Mustafa Çelik, "Gelmeyen doktorların kesinlikle buraları görmelerini ve dışarıda söylenen sözlere itibar etmemelerini istiyorum. Buraya gelip çalışmak, kişiye çok farklı bir bakış açısı, deneyim ve tecrübe kazandıracaktır. Bence bu şansı değerlendirin, en ufak bir tereddüt olmasın içinizde. Gelin, görün ve anlatılanlardan çok farklı olduğunu göreceksiniz. Burada hakikaten hekimlik yapmanın zevkine varacaksınız" şeklinde konuştu.
3 Nolu Sağlık Ocağı'nda ebe olarak çalışan Rukiye Yılmaz ise, Hakkari'ye gelirken Dr. Mustafa Çelik'in yaşadığı endişelerin aynısını yaşadığını belirterek, "Bende Antalya'dan buraya geldim. Geldiğimiz gün doktorumuz bizleri sakinleştirdi. Biz çok iyi bir ekibiz. Doktorumuzun bu ödülü kazanmayı hak ettiğini düşünüyoruz" dedi.
Hastalar da, sağlık ocağı doktoru ve çalışanlarından çok memnun olduklarını belirtti.