Vasiad'dan Hollanda-belçika-almanya Çıkarması

Van Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği (VASİAD) Başkanı Ali Çiçeksay, üyelerinin katılımı ile hedef pazar Hollanda'nın yanı sıra Belçika ve Almanya'ya düzenledikleri ticaret gezisinin başarılı geçtiğini açıkladı

Van Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği (VASİAD) Başkanı Ali Çiçeksay, üyelerinin katılımı ile hedef pazar Hollanda'nın yanı sıra Belçika ve Almanya'ya düzenledikleri ticaret gezisinin başarılı geçtiğini açıkladı.
Başkan Çiçeksay, 10-16 Mart tarihlerinde gerçekleşen geziye 21 kişilik bir heyetin katıldığını belirtti. Gezi ile ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Çiçeksay, küreselleşen dünya pazarlarında bölgesel güç ve aktör konumuna gelen Türkiye'nin; bir taraftan komşularıyla sıfır problem ilkesini, diğer taraftan Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 için de 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi koyduğunu belirtti. Çiçeksay, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Siyasal olarak süregelen istikrar küresel krizi aşmada iş dünyasını olumlu yönde motive etmektedir. Van İş dünyasının önemli bir kısmını temsil eden VASİAD bu önemli hedefe ulaşmak için üyelerini sürekli olarak yeni pazarlara yönelmeye teşvik etmektedir. Buradan hareketle sanayi, üretim, teknoloji ve sahip olduğu tarımsal potansiyel ile iş dünyası için çok önemli olduğunu düşündüğümüz Hollanda'yı üyelerimiz için hedef Pazar olarak seçtik. Bunun yanı sıra tarihi ve turistik yerleri görmek amaçlı Belçika ve Almanya'yı seçtik. Ülkedeki Türklerin kendi işlerini kurmaları, istihdam sağlamaları, Türkiye ile ticari ortaklıklar açısından Hollanda'yı ayrıca önemli kılmaktadır. Ülkedeki iş dünyasının çatı kuruluşu HOGİAF heyetimize ev sahipliğinin yanında VASİAD üyeleri için çok önemli bir çözüm ortağı olarak faaliyet göstermektedir. Hollanda liman taşımacılığı ve ticari potansiyelin yanında, sahip olduğu çok önemli Kobi yatırımına da ev sahipliği yapmaktadır. Bu açıdan heyetteki iş adamlarımızın pazarı bu gözle de incelemelerini tavsiye etmekteyiz. Yapılacak görüşmeler ile ihracatımızın arttırılmasının yanında, yapılacak işbirlikleri ile ortak yatırımlar, bilgi ve tecrübe paylaşımlarını da hedeflemekteyiz."