Nazilli Müftülüğü'nün 18 Mart Etkinliği Beğeni İle İzlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 95

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 95. yılı ve Şehitleri Anma Günü Nazilli'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda, Nazilli Müftülüğü Kız Kur'an Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan programa Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemi hakkında konuşmasını yapan İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, Ülkenin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canını hiçe sayarak ölüme koşan yurdun ve Dünya'nın dört bir köşesinde şehitliklerde elbiseleri ile kefensiz olarak huzur içerisinde yatan kahraman şehitleri minnetle ve şükranla andıklarını belirtti. Sula, "18 Mart Çanakkale'nin geçilemeyeceğini Türk Milleti'nin esir edilemeyeceğinin Türk Vatanı'nın parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırıldığı gündür. İşte bu sebeple ki 18 Mart yüce meclisimizce 2002 tarihinde şehitler günü olarak kabul edilmiştir. Bu gün ölümsüzlük, şehit şerbetini içenlerin Allah'ına kavuştuğu gündür. Bu gün yarı nişandır. Şehitlik son müjdesidir askerin deyip oğlunun tertemiz alnından öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit asker anne ve babalar ile oğlunu kızını vatana hizmet amacıyla yetiştiren şehit polis ve öğretmenlerimizin ana ve babalarının günüdür. Kendini vatana adamış aziz ana, oğlunun adı taş üzerinde naşı toprakta kaldı zannetme. Şehidimin yeri cennet bahçesidir. Onlar Türklüğün bütün hassasiyet ve itibarını şerefle temsil ederek destanlaştı ve anıtlaştılar" dedi.
Konuşmaların ardından Nazilli Müftülüğünün düzenlediği Çanakkale Savaşı ile ilgili şiir ve makale yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri verildi. Makale'de birinci olan Hafsanur Alıcı ve Şiir dalında dereceye giren Şule Aslan ile Fatma Hangır'a ödüllerini Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve İlçe Müftüsü H. Hüsnü Sula takdim etti. Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan 'Çanakkale'de Bayanlar' oratoryo oyunu sahnelendi. Oyunu izleyen birçok bayan göz yaşlarına hakim olmadı.