Müftülükten 'Tarihten Günümüze Kadın' Konulu Konferans

Samsun'un Bafra İlçesi Müftülüğü'nce 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü sebebiyle 'Tarihten Günümüze Kadın' konulu konferans düzenlendi.

Müftülükten 'Tarihten Günümüze Kadın' Konulu Konferans
Bafra Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından diz görevlilerinin eşlerine yönelik düzenlenen konferans Bafra Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. "Bafra Müftülüğü, Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu'nun amacı toplumun bütün kesimlerine ulaşarak dini hizmetleri daha verimli hale getirmektir" diyen İlçe Vaizi Yunus Özdamar, büronun merkezde her camide Kur'an kursu öğreticileri tarafından yapılan sohbetlerle ve köylerde istek halinde sohbetlerle bayan cemaati bilgilendirdiğini belirtti.
Kadının tarih sahnesindeki yerinin önemsenmesi gerektiğine işaret eden İlçe Vaizesi Rukiye Öz ise konferansta şunları söyledi: "Dünya, Hz. Adem ve Hz. Havva birlikteliğiyle imar edildi. Tarih sahnemizde Nene Hatunlar gibi örnek alınacak nice şahsiyetlerin var. Özellikle aile hayatını inşa etmekte bayanın önemi büyük."
Vaize Öz, "Beşiği sallayan el, dünyaya hakim olur" sloganıyla yola çıkılarak hanımların yeni nesiller yetiştirmedeki misyonunun ağır sorumluluk getirdiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerin ruhuna din görevlileri ve Kur'an kursu öğrencileri tarafından okunan hatimler için yapılan duanın ardından verilen ikram ile program sona erdi.