Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde Revizyon Çalışmaları Devam Ediyor

Revizyon çalışmalarının devam ettiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde, atıl durumda bulunan bölümlere de işlerlik kazandırılıyor.

Marangoz atölyesine de işlerlik kazandırılan hastanede mobilya üretimine başlandı. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanede ihtiyaç duyulan mobilyaları artık kendi atölyelerinde ürettiklerini belirterek ''Hastanemizde ihtiyaç duyulan mobilyaları daha kaliteli daha ucuza mal ediyoruz ve daha kısa sürede üretiyoruz'' dedi.
Poliklinik ve kliniklerde ihtiyaç duyulan, eskiyen ve kullanılamayacak duruma gelen masa, etejer, elbise dolabı ve bilgisayar masalarının yenisiyle değiştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Alan, ''Bunları hastanenin marangoz atölyesinde üretmeye başladık. 1974 yılında kurulmuş bir hastaneyiz. 36 yıllık süre içerisinde değişmesi gereken, yenilenmesi gereken birçok malzeme vardır. Yönetime geldiğimiz günden bu yana hastanenin revizyonuna başladık ve bu çalışmamıza devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.
Hastanedeki revizyon çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Başhekim Alan, "Hastaların kaldığı klinik odalarının tüm pencereleri yeni alüminyum ile değiştik. Klinik girişlerini yeniledik. Kalorifer kazanlarını yeniledik. Yanmayan, kırık olan kalorifer peteklerini elden geçirdik. Yenileme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor'' ifadelerini kullandı.
Sarf ve eczane malzemelerinin yeni ve ıslah edilen 4 depoda toplandığına dikkat çeken Alan, ''Daha düzenli, daha tertipli, neyin nerede olduğu rahtlıkla bulunabilecek modern depolarda toplanan malzemelerin tüketim hızları hesaplandı ve elektronik ortamda miktar ve miat takibi yapılmaktadır" diye konuştu.