Chp Nazilli İlçe Teşkilatından Lokma Hayrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Teşkilatı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı çerçevesinde lokma hayrı yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Teşkilatı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı çerçevesinde lokma hayrı yapıldı. CHP İlçe binası önünde gerçekleştirilen hayırda yaklaşık 2 bin vatandaşa lokma verildiği belirtildi.
CHP Nazilli İlçe Başkanı Av. Süleyman Bülbül, yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferi'nin kolay kazanılmadığını, bugün bu topraklarda yaşıyorsak bunun başlıca sebebinin Çanakkale Savaşı ve önemi olduğunun altını çizdi.
Çanakkale'nin sadece Türkiye'nin değil, yakın dünya tarihinin en önemli sayfalarından biri olduğunu belirten Başkan Bülbül açıklamasında "Ebedi devlet olma şuuruna ermiş Türk Milleti, Çanakkale'de tarihine emsalsiz bir destan kazanmıştır. Çanakkale Savaşları kadar bir harbin sonucuna etkili olmuş ve bir milletin alın yazısını belirlemiş bir olaya tarihte çok az rastlanır. Askerlerine 'Ben size taarruz değil, ölmeyi emrediyorum' diyen güçlü ses, Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Türkiye Devletinin yönetim şekli Cumhuriyettir' diye haykırmıştır. Vatan topraklarımızı korumak uğruna canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz şehitlerimiz, Türk Ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecekti. Aziz şehitlerimiz, sizler her karış toprağını kutsal kanlarınızla sulayarak, bu toprakları bize vatan yaptınız. Bu vatan topraklarında rahat uyuyunuz. Biliniz ki bu topraklardan dalgalanan şanlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitler günü vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum" dedi.