Bayılan Şehit Annesine İlk Yardımı Askerler Yaptı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 95. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen törende bayılan şehit annesine ilk yardım askerlerden geldi.

Bayılan Şehit Annesine İlk Yardımı Askerler Yaptı
Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene Kaymakam Gürbüz Karakuş, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ümit Şener, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı. Daha sonra Asri Mezarlık'ta bulunan şehitliğe geçildi.
Duaların okunduğu sırada ağlamaya başlayan 71 yaşındaki şehit annesi Fadime Karaduman'ı bir teğmen teselli etmeye çalıştı. Ancak Karaduman bayılınca Garnizon Komutanı Binbaşı Şener de şehit annesinin yardımına koştu. Özel bir araçla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karaduman'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Öte yandan Karaduman'ın eşinden ayrıldığı, oğlu Yaşar Özdemir'in ise 11 Ekim 1980 yılında Trabzon'da vatani görevini yaptığı sırada bir arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla şehit olduğu belirtildi.