Ailesine iki satırlık intihar notu bıraktı

İntihar eden Rektör Erdoğan Büyükkasap'ın intihar sebebiyle ilgili herhangi bir tespitte bulunamadığını söyleyen Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Büyükkasap'ın intihar etmeden önce bir not bıraktığını ifade etti.

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, ''İntihar sebebiyle ilgili herhangi bir tespitimiz yoktur. Bir not bırakmış. Notta sadece ailesine ve çocuklarına selam söylemiş'' dedi.

Vali Demir, Valilik binasında gazetecilere açıklamalarda bulunarak, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın intiharının herkesi derinden yaraladığını belirtti.

''Onun kaybı Erzincan'da hissedilecek, başımız sağ olsun'' diyen Demir, şunları kaydetti:

''İntihar sebebiyle ilgili herhangi bir tespitimiz yoktur. Bir not bırakmış. Notta sadece ailesine ve çocuklarına selam söylemiş. Bunun dışında bildiğimiz bir olay yok. Sabah hocamız evinden çıkmayınca, yakın mesai arkadaşları ilk başta dinleniyor diye düşünmüşler daha sonra gecikince kapıyı açıp içeri girdiklerinde, hocamızın intihar ettiğini görmüşler. Hocamızın cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Eşi ve çocuğu Erzincan'a gelmek için Erzurum'dan yola çıktılar.''

Vali Demir ayrıca, cenaze töreninin yapılacağı tarihin ise Büyükkasap'ın aile fertlerinin Erzincan'a gelmesinin ardından netleşeceğini sözlerine ekledi.