Bulgaristan Konsolosluğu'nda İşlemlere Yeniden Başlandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa bir aradan sonra faaliyetlerine yeniden başlayan Bulgaristan Konsolosluğu'nu ziyaret etti.

Bulgaristan Konsolosluğu'nda İşlemlere Yeniden Başlandı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa bir aradan sonra faaliyetlerine yeniden başlayan Bulgaristan Konsolosluğu'nu ziyaret etti. Başkan Altepe, 120 binin üzerinde çifte vatandaşın yaşadığı Bursa'daki konsolosluğun çevre illere de hizmet vermesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Geçen yıl Osmangazi Belediyesi tarafından Hürriyet'te yaptırılan binada faaliyetlerine başlayan Bulgaristan Bursa Konsolosluğu'nda aktif çalışmalara bir süre ara verilmişti. Bulgaristan hükümetinin politikaları gereği işlemlerin durdurulduğu Bursa Konsolosluğu aktif çalışmalarına yeniden başladı.

Başkan Altepe, faaliyetlerine kaldığı yerden devam eden Bulgaristan Bursa Konsolosu Evgeni Vasilev'i konsolosluk binasında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Konsolos Valisev Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'nın dünya genelindeki tüm konsolosları incelemeye aldığını ve pasif durumda olanları ise kapatma kararı aldığını belirtti. Yılda sadece 25 işlem yapılan konsolosluklar bulunduğunu ifade eden Vasilev, bu tür konsolosluklarda masrafların bile karşılanamadığını, bu nedenle Bulgaristan Dışişleri
Bakanlığı'nın yeni bir yol haritası çizdiğini vurguladı. Bursa Konsolosluğu'nda 9 ay gibi kısa bir sürede 12 bin 500 vize ve 4 bine yakın pasaport işlemi yaptıklarını vurgulayan Vasilev, aktif konsolosluklar arasında yer aldıklarına değindi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki günlerde Filibe'de Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov'la bir araya geleceğini ve bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkiler açısından önem taşıdığını vurguladı.
Başkan Altepe de nüfusun yüzde 50'si Balkan göçmenlerinden oluşan Bursa'da Bulgaristan Konsolosluğu'nun büyük önem taşıdığını söyledi. Konsolosluk binasının Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde kendileri tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa'da 120 binin üzerinde çifte vatandaşımız yaşıyor. Bulgaristan hükümetinin aktif olmayan konsoloslukları kapatması yönündeki kararı nedeniyle bir süre hizmetlerin durduğu Bursa Konsolosluğu'nun yeniden faaliyetlerine başlaması bizim için de
mutluluk vereci bir gelişme. Bulgaristan'a gidecek veya Bulgaristan'dan geçecek vatandaşlarımız işlemlerini burada kolaylıkla yaptırabiliyor. Burası sadece Bursa'ya değil, Balıkesir, İzmir ve Çanakkale gibi illere de hizmet veriyor. 9 ay gibi kısa bir sürede 13 bine yakın vize işleminin yapılması da buranın ne kadar aktif olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, konsolosluğun yeniden faaliyete geçmesi konusunda yoğun çaba harcayan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa milletvekilleri ve Dışişleri Bakanlığı temsilcilerine de teşekkür etti. Başkan Altepe, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki günlerde Bulgaristan'a yapacağı ziyaretin de ikili ilişkiler açısından önem taşıdığını da sözlerine ekledi.