Yüksek Öğretimde Türkiye'yi Cazip Hale Getirmek Gerekir

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Yüksek Öğretimde, Avrupa'ya, Amerika'ya, dünyadaki gelişmiş ülkelere gitmek isteyen öğrencilere Türkiye'yi cezp edici hale getirmek gerektiğini söyledi.

Yüksek Öğretimde Türkiye'yi Cazip Hale Getirmek Gerekir
Rektör Yavuz Coşkun, "Gaziantep Türkiye'nin altıncı büyük kenti, sanayisi, ticareti, turizmi yani kısaca her açıdan da Orta Doğu'nun önemli bir merkezi durumundadır. Bu nedenle Gaziantep Üniversitesi'nin yerel değil ülke çapında bir üniversite olması gerektiğine yüzde 100 inanıyorum, kaldı ki ülke sınırları yetmez daha büyük sınırları aşması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"Bu da bizim önümüze koyduğumuz bir hedeftir" diyen Coşkun, "Artık butik olsun, yerel olsun değil, büyük olsun, iyi olsun, dünya çapında bir üniversite olsun diyoruz. Suriye ile beş tane proje yürütüyoruz. Bu projelerde sonuçları çok güzel çıkan projelerdir.
Biz bu zamana kadar yurt dışından yasal sınırları zorlayarak öğrenci alıyorduk. Şimdi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) yeni bir düzenleme getirdi. Bundan önce Yabancı Öğrenciler (YÖS) adında bir sınav vardı. Bu sınavı kaldırdı ve her üniversitenin kendi kriterlerini koyarak, dış ülkelerden öğrenci alması olanağını getirdi. Biz de Üniversitemizin kriterlerini belirleyip, her bölümüne girebilecek öğrencilerin kurallarını koyduk. Bunun şu getirisi olacak; Avrupa'ya, Amerika'ya, dünyadaki gelişmiş ülkelere gitmek isteyen öğrencilere artık Ülkemize gelebilecek. Bu yüzden bizim Türkiye'yi cezp etmemiz lazım" diye konuştu.

YÖK'ün bu uygulamasını doğru bulduklarını belertin Rektör Yavuz Coşkun, "Çünkü Türkiye hem yaşanabilecek hem de eğitim olanaklarının çok rahat sağlanacağı bir ülkedir. Başta komşularımız olmak üzere, Balkanlardan Türk Cumhuriyetleri'nden gerekirse Avrupa'dan bile öğrenci cezp etmemiz gerekir. Bu şu anda Dünyada gelişmiş ülkelerin uyguladıkları bir politika. Bu şekildeki uygulamalara destek veriyorum. Bu manada YÖK'ün tedbirlerini doğru buluyorum" ifadelerini kullandı.