Uzaylı Köyünde Hayvanlara Kameralı Koruma

Uşak'ın Eşme İlçesi'nde son dönemlerde sık sık hayvan hırsızlığı olaylarının meydana gelmesi üzerine vatandaşlar besihanelerine kameralı önlem almaya başladı

Uzaylı Köyünde Hayvanlara Kameralı Koruma
Uşak'ın Eşme İlçesi'nde son dönemlerde sık sık hayvan hırsızlığı olaylarının meydana gelmesi üzerine vatandaşlar besihanelerine kameralı önlem almaya başladı. 2001 yılında Uzaylıların musallat olduğu Narlı Köyü'nde ikamet eden bir çiftçi besihanesine 4 adet kamera yerleştirerek hırsızlara karşı önlem aldı. Yıllar önce uzaylılar için nöbet tutan köylüler şimdi de hırsızlar için nöbet tutmaya başladı.
Eşme İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'nde yaşayan Süleyman Çetin, son dönemlerde ile genelinde sık sık meydana gelen hayvan hırsızlığı olaylarından tedirgin olduğu için besihanesine güvenlik için kamera yerleştirdi. Hırsızlara karşı kendi önlemini alan Çetin, köyde de hırsızlık olaylarının arttığını iddia etti. Çetin şunları söyledi; 2001 yılında uzaylılar ile ülke gündemine gelen Narlı köyü, şimdi de hırsızlarla uğraşıyor. Benim yan komşumun 11 adet koyunu çalındı kısa süre önce. Et ve süt fiyatlarının rekor kırdığı bu dönemde hırsızlık olayları çok fazla artmaya başladı. Köylüler hayvanlarını korumak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Sırayla nöbet tutuyor. Ben de besihanemi 4 kamera ile güvenli hale getirdim. Bu sistem için 4 bin TL harcadım ama hayvanlarımı ve ekonomimi bu sayede azda olsa güvence altına aldım. Besihanede 31 adet büyükbaş hayvanım var. Bu hayvanlar çalınırsa beni hayatım mahvolur. Bu nedenle kendi güvenliğimi almaya çalıştım"dedi.
Narlı'da ayrıca köy camisinin minaresine 4 adet projektör yerleştirildiğini de anlatan Süleyman Çetin, köy olarak da hırsızlara karşı caydırıcı önlemleri aldıklarını ifade etti.