Rtük Bölge Müdürü Erhan Esmeray'dan İha'ya Ziyaret

Radyo Televizyon Üst kurulu (RTÜK) Diyarbakır Bölge Müdürü Erhan Esmeray, İhlas Haber Ajansı (İHA) Adıyaman bürosunu ziyaret ederek, medya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İHA Büro Sorumlusu Ahmet Arslantaş'ı ziyaret eden RTÜK Bölge Müdürü Erhan Esmeray'a Adıyaman Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut'ta eşlik etti. Sıcak bir sohbet havasında gecen ziyarette, medya ve sosyal bilinç üzerine konuşuldu. Yerel medyanın yerinde görülerek, yapılan hata ve yaşanan sorunlar konusunda uyarılarda bulunmak için Adıyaman'a gelen Erhan Esmeray, bilinçli toplumun medya üzerinde daha etkin olabileceğine işaret etti.
RTÜK Diyarbakır Bölge Müdürlüğüne 12 ilin bağlı olduğunu, bu illerde 20 yerel TV, 3 adet uydudan yayın yapan TV ile 83 radyonun yayın yaptığını kaydeden Esmeray, yerel televizyonlara takılan bir cihaz ile 24 saat takip yapabildiklerini söyledi.
RTÜK'e 10 radyo, 5 televizyonun Kürtçe yayın yapmak için müracaatta bulunduğunu hatırlatan Esmeray, 24 saat Kürtçe yayın yapan hali hazırda yayıncı kuruluş olmadığını ifade etti.
RTÜK'e Adıyaman'dan aylık ortalama 650 civarında şikayet geldiğini ve bu rakamın az olduğuna dikkat çeken Esmeray, "Bilinçli vatandaşların medyayı denetlemesi ile medyanın kendi denetimini kendisi yapabilecektir. Böylece medya kendine daha fazla çeki düzen verebilir. Adıyaman'dan gelen şikayetlerin çoğunluğu haber bültenleri üzerine geliyor" dedi.