Kulakları Ve Burnu Kesilen Kadının Çocukları Koruma Altına Alındı

Bingöl'de eşi tarafından kulakları ve burnu kesilen kadının 3'ü özürlü 4 çocuğu devlet korumasına alınırken, yüzde 90 engelli olan 2 çocuk ise heyet raporunun alınması için Diyarbakır'a sevk edildi.

Kulakları Ve Burnu Kesilen Kadının Çocukları Koruma Altına Alındı
Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selahattin Bulut ve uzman ekipler tarafından ailenin ikamet ettiği Yeşilköy'e giderek incelemelerde bulundu. Burada incelemelerini tamamlayan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzman ekipleri, fiziksel ve zihinsel engelli ve yüzde 90 raporu olan 2 çocuğu heyet raporu alınması için Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada çocuk psikiyatri uzmanı olmadığından 2 çocuk heyet raporu için Diyarbakır'a sevk edildi. Annelerinin kulakları ve burnu babaları
tarafından kesilen 3 yaşındaki Ayşegül, 5 yaşındaki Fatoş, 6 yaşındaki Muhammed ve 8 yaşındaki Çilem ise olup bitenden habersiz bir şekilde hastane koridorlarında oturup etrafı inceledi. Ailenin 3 yaşındaki kızları Ayşegül'ün fiziksel, 5 yaşındaki kızları Fatoş'un zihinsel ve 6 yaşındaki oğulları Muhammed'in ise işitme engelli olduğu öğrenildi. Ailenin tek sağlıklı çocukları 8 yaşındaki Çilem ise olup bitenlere anlam veremeden halası ve amcası ile birlikte kardeşlerine bakmaya çalıştı.
Çocukların amcası Vahdettin Kaan, valinin köylerine gelerek çocukların hastaneye getirilmesi için talimat verdiğini söyledi.

Halaları Emine Kaan ise yeğenlerinin hepsinin hasta olduğunu söyledi. 4 çocuktan sadece birinin sağlığının yerinde olduğunu belirten hala Emine Kaan, çocukları doktor için hastaneye getirdiklerini ve hastalıklarının tedavi edileceğini belirtti.

"BİNGÖL'DE TÖRE CİNAYETİ YOKTUR"
Ailenin ikamet ettiği Yeşilköy Muhtarı Nizamettin Hanefioğlu, "Bunlar benim uzaktan akrabam. Bu olay medya tarafından büyütülerek töreyle ilgili gibi yansıtılıyor. Bingöl'de töre cinayeti yok. Bu bir aile sorunuydu. Bu olayı yapan kişi psikolojik sorun yaşıyordu. Hepimiz bunu kınıyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla hep birlikte hareket edip bu insanları ve sanığı tekrar topluma kazandırmak ve engelli çocuklarımıza da en iyi şekilde nasıl bir yarın hazırlayacağımız hakkında çalışma yapacağız"
ifadelerini kullandı.

"BU ÇOCUKLAR ARTIK DEVLET KORUMASINDA"
Bingöl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selahattin Bulut ise çocukların bu saatten sonra devlet korumasında olduğunu söyledi. Bulut, Diyarbakır'da verilecek heyet raporunun ardından çocukların bakımı ve korunması ile ilgili çalışma yapacaklarını belirterek, "Olay yerine valimiz ile birlikte gittik. Daha önce bir uzman arkadaşımızı gönderip inceleme yaptırmıştık. Uzman arkadaşımızın yaptığı çalışmalarda ailenin 4 çocuğunun olduğu ve bunlardan 2 tanesinin yüzde 90, bir tanesinin ise yüzde 40 engelli raporu
olduğu anlaşıldı. Yüzde 90 raporu olan 2 çocuğumuzu Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirdik. Bingöl Devlet Hastanesi'nde çocuk psikiyatrisi olmadığı için 2 çocuğumuzu Diyarbakır'a sevk ettiler. Bugün 2 çocuğumuz ile birlikte uzman bir arkadaşımız Diyarbakır'a gidecek ve alınacak rapor sonrasında ya koruma altına alacağız veya aileleriyle birlikte kalmasını sağlayacağız. Bunlardan hangisi kanun ve mevzuatlara uygun ise o yönde çalışma yapacağız. Heyet raporu alındıktan sonra çocuklar için gerekli girişimler
yapılacaktır. Gerekirse koruma altına alıp başka illere göndereceğiz veya evleri uygun ise orada koruma altında tutulacaktır. Bu saatten itibaren çocuklar devlet koruması altındadır" şeklinde konuştu.